Slavi Košir
Miha Močnik
Petra Stopar
Ugandska deklica (foto: Izidor Šček)
Ugandska deklica

VIDEO in FOTO: Afriko pokonci držijo otroci

17.01.2019, 11:56 Rok Mihevc

S pomočjo Jureta in Izidorja je Radio Ognjišče tudi na drugem koncu sveta. Iz Ugande neposredno prinašamo novice iz misijonov, kjer deluje tudi misijonar Danilo Lisjak.

Tudi danes sta se Jure in Izidor oglasila iz prestolnice Ugande. »V mesto smo šli po streho, s katero bodo prekrili del sanitarij šole, ki bo v nedeljo blagoslovljena. Ta je zrasla izključno iz misijonske akcije kolednikov,« je v javljanju poročal Jure, ki je povedal tudi, da sonce danes kaže še več moči kot včeraj.

Tako spoznavajo misijon, kjer deluje Danilo Lisjak, bili so med najmlajšimi, ki se pripravljajo na prvo sveto obhajilo. »V Afriki vse, ki živijo in delajo za Afriko, držijo pokonci otroci. Da življenje mlade Afrike uči vse tiste, ki se za Afriko trudijo. Lahko bi rekli, da je Evropa pri tem prav dolgočasna, saj ni mladine.« Kot je povedal Jure, so bili deležni prijaznih besed kuharice, odpravili so se tudi na njen vrt. »Videli smo, kako rastejo banane, kako posekaš šob banan, Izidor je splezal na lestev in preveril je, kako je s papajami.« Jutri pot nadaljujejo proti centru, kjer so begunci iz Južnega Sudana.

Izidor, Jure in Danilo
Izidor, Jure in Danilo © Izidor Šček
Nekaj misli iz Juretovega bloga: »Tudi na misijonu je videti nekaj kokoši, drobnih piščancev, v hladilniku pa zalogo jajc. Med čopkami kraljuje lep in velik, pa tudi jako glasen, bel petelin. Ko je pred dnevi prav glasno kikirikal, Danilu pa se ura za to početje ni zdela prava, je naročil kuharici: „Klali bomo. S petelinom je konec, belega petelina pod nož!“ Pa je zaskrbljena odgovorila: „Gospod, ne morem. Kako naj ubijem belo žival, ko pa ste okoli mene sami beli gospodje. Ne morem, ne gre!“

Vabljeni k spremljanju Juretovega bloga, kjer si lahko ogledate tudi fotogalerijo II. dne.

Že danes lahko darujete za gradnjo bolnišnice!

Pustna Sobotna iskrica bo 2. marca letos zbirala darove za gradnjo bolnišnice na misijonu v Ugandi, kjer deluje misijonar Danilo Lisjak. Svoj dar lahko že zdaj oddate

  • TRR pri NLB: SI56 0201 4005 1368 933, BIC banke: LJBASI2X
  • TRR pri NKBM: SI56 0430 2000 3154 521, BIC banke: KBMASI2X
  • Prejemnik: Misijonsko središče Slovenije, Kristanova ulica 1, 1000 Ljubljana
  • Koda namena: CHAR
  • Namen nakazila: Pustna Sobotna iskrica 2019-Uganda
  • Referenca: SI00 279226
Bi vas zanimalo še kaj podobnega?
Dobroti dajemo glas

Pomembno: Prosimo, da se pri komentiranju držite spletnega bontona in pravil našega spletnega portala. Pridržujemo si pravico moderiranja.

Srečanje škofa Sajeta z vojaškim in policijskim vikariatom (photo: Škofija Novo mesto) Srečanje škofa Sajeta z vojaškim in policijskim vikariatom (photo: Škofija Novo mesto)

Novi škof Saje na obiskih

Novomeški škof Andrej Saje po škofovskem posvečenju, ki je bilo dober mesec nazaj, obiskuje lokalne oblasti, ustanove in druge organizacije. Tako se je te dni mudil pri novomeškemu županu, na ...

Lastnoročno podpisano pismo papeža Frančiška (photo: nadškofija Maribor) Lastnoročno podpisano pismo papeža Frančiška (photo: nadškofija Maribor)

Otroci v Malečniku pisali papežu. On pa njim nazaj.

Papež Frančišek je otrokom v Malečniku poslal osebno pismo, ki ga je tudi sam podpisal. Po besedah župnijskega upravitelja župnije Sebastijana Valentana gre za znamenje posebne papeževe ...