Robert Božič
Boštjan Smole
Silvestra Sadar
Rokavski preliv (foto: Wikipedia)
Rokavski preliv
04.01.2019, 15:40

Velika Britanija v Rokavski preliv napotila posebno ladjo za preprečevanje migracij

Velika Britanija je v Rokavski preliv napotila posebno vojaško ladjo, ki bo pomagala odgovoriti na izziv migracij. To ožino med Francijo in Otokom namreč skuša v zadnjem času nezakonito prečkati vse več ljudi. Oblasti so opazen porast zabeležile prav v času praznikov. Pot je zelo nevarna, med drugim zaradi gostega prometa, močnih tokov in nizkih temperatur morja.

"Ljudje se ne bi smeli podati na tako nevarno pot. A če se odločijo zanjo, jim moramo poslati jasen signal, da tako ne bo šlo. Prihajajo iz Francije, ki je varna država. Prihajajo v Veliko Britanijo, kjer v skoraj vsakem primeru zaprosijo za azil. Če bi šlo za resnične prosilce za azil, bi ga zahtevali v katerikoli varni državi. Poslati moramo jasen signal, da skupinam, ki prežijo nanje in jih navdajajo z lažnim upanjem, ne bo uspelo," je sporočil britanski notranji minister Sajid Javid.

Bi vas zanimalo še kaj podobnega?
Svet, Evropska Unija

Pomembno: Prosimo, da se pri komentiranju držite spletnega bontona in pravil našega spletnega portala. Pridržujemo si pravico moderiranja.

Mojca Senčar (photo: Rok Mihevc) Mojca Senčar (photo: Rok Mihevc)

Ko se ozrem nazaj, bi zgodbo ponovila

Prim. dr. Mojca Senčar, dr. med, specialistka anestezistka v pokoju, je požrtvovalna zagovornica bolnikov, po dolgoletnem vodenju je danes častna predsednica Združenja Europa Donna, pogumna borka ...