Matjaž Merljak
Marko Zupan
Rok Mihevc
03.01.2019, 10:15

Kampanja Tokrat grem volit že v polnem teku

Evropski parlament že približno dva meseca prek posebne spletne platforme vabi državljane Evropske unije, naj se dejavno vključijo v kampanjo pred volitvami, ki bodo maja prihodnje leto. Želi namreč, da bi takrat svoj glas oddalo čim več ljudi. Med cilje sodijo tudi krepitev poznavanja povezave in njenega delovanja ter več politične participacije.

V Evropskem parlamentu so se odločili nadgraditi klasične metode promocije volitev. Projekt Tokrat grem volit naj bi povezal državljane Evropske unije, ki verjamejo v skupno idejo. Med njimi so tudi ustvarjalci radia Evropskega parlamenta, ki so zaposleni tudi v tamkajšnji prevajalski službi. Vodi jo Valter Mavrič. "Mi poskušamo dati svoj prispevek. Ves Evropski parlament se ukvarja s tem, kako. Naši kolegi iz komunikacij so prvi pristojni za to. Ostalo dodajamo mi, ko vse prevedemo." Med drugim prek kratkih prispevkov v pisni in avdio obliki v več jezikih opozarjajo na to, kaj Evropska unija prinaša vsakemu posamezniku. "Veselimo se tega, da lahko nekaj damo, da približamo določene teme. Prevajanje zakonov je izredno pomembno, a ko napišemo in povemo nekaj nekoliko drugače, se čutimo bliže sodržavljanom."

V projektu Tokrat grem volit lahko sodelujejo prav vsi državljani Evropske unije. Z vpisom na spletni strani se lahko simbolično zavežejo, da se bodo udeležili volitev v Evropski parlament. Povezavo lahko delijo tudi prek osebnih profilov na družbenih omrežjih ter z domačimi, s prijatelji in z znanci. Poudarjajo lahko pozitivne vidike povezovanja in pozivajo k oddaji glasu.

Bi vas zanimalo še kaj podobnega?
Svet, Evropska Unija

Pomembno: Prosimo, da se pri komentiranju držite spletnega bontona in pravil našega spletnega portala. Pridržujemo si pravico moderiranja.

Mojca Senčar (photo: Rok Mihevc) Mojca Senčar (photo: Rok Mihevc)

Ko se ozrem nazaj, bi zgodbo ponovila

Prim. dr. Mojca Senčar, dr. med, specialistka anestezistka v pokoju, je požrtvovalna zagovornica bolnikov, po dolgoletnem vodenju je danes častna predsednica Združenja Europa Donna, pogumna borka ...