Matjaž MerljakMatjaž Merljak
Marko ZupanMarko Zupan
Alen SalihovićAlen Salihović
Tvit enega od škofov (foto: Vatican News)
Tvit enega od škofov

Ameriški škofje: Bili so dnevi milosti

Svet | 14.01.2019, 10:22 Marjana Debevec

Veliko ameriških škofov je po dnevih molitve in premišljevanja, kamor jih je povabil papež Frančišek, izrazila hvaležnost in zadovoljstvo. Na temo poslanstva apostolov in njihovih naslednikov jih je nagovarjal papeški pridigar p. Raniero Cantalamessa.

Nekdo od škofov je zapisal: Bila je blagoslovljena izkušnja, Sveti Duh je bil navzoč z veliko močjo. Namen P. Cantalamesse namreč ni bil govoriti o spolnih zlorabah, ampak pomagati škofom odkriti njihovo temeljno poslanstvo in jih tako vrniti k izviru - k osebnemu odnosu z Bogom.

Nadškof iz Aljaske je zatrdil, da je bil pridigar resnično orodje v Gospodovih rokah, nadškof iz Pennsylvanie pa je njegove pridige opisal kot močne in zelo spodbudne, ki so pritegnile vsakogar.

Kardinal Blase Cupich je za škofijski časopis Chicago Catholic dejal, da sicer niso dobili vseh odgovorov na aktualna vprašanja Cerkve, vendar pa so našli novo vrednost tega, da izhajajo iz Kristusovega duha namesto iz svojih moči. Drug blagoslov teh dni pa je bil po njegovih besedah v tem, da so se škofje povezali med seboj in s svetim očetom.

Svet, Cerkev po svetu, Papež in Sveti sedež
Obzorja duha (photo: Zajem zaslona) Obzorja duha (photo: Zajem zaslona)

Cenzura v oddaji Obzorja duha?

»Žalostna sem zaradi dogajanj... Nov prevod Svetega pisma iz izvirnih jezikov v slovenski jezik, vrhunsko delo v slovenski zgodovini za študij in razumevanje nam vsem, prispevek v oddaji Obzorja ...

Eva Golob (photo: ZSPM) Eva Golob (photo: ZSPM)

Eva Golob: Ponosni na podeželske korenine

»Vsako leto pripravimo zelo pester program skozi celo leto in številni naši dogodki so tradicionalni. Eden takih je državni kviz Mladi in kmetijstvo, ki bo (danes) v Velikih Laščah potekal že ...