Slavi Košir
Andrej Novljan
Petra Stopar
Simbol svetovnega dneva mladih (foto: Vatican News)
Simbol svetovnega dneva mladih

V Panamo januarja 200 tisoč mladih

13.12.2018, 13:51 Marjana Debevec

Katoliška cerkev v Panami ocenjuje, da se bo svetovnega dne mladih v prihodnjem januarju udeležilo približno 200.000 mladih iz 155 držav po svetu. Teme tokratnega mednarodnega srečanja mladih bodo med drugim varovanje stvarstva in družbena pravičnost, migracije ter vloga žensk v družbi. Papež Frančišek se bo prireditve udeležil od 23. do 27. januarja.

V pripravi na srečanje pa sta po škofijah Paname romala simbola Svetovnega srečanja mladih križ in ikona. Za naš radio je Marita Petterson iz pripravljalnega odbora povedala.

»To romanje je vključilo ves narod. Križ je najprej potoval po raznih krajih v Panami, potem pa tudi po drugih državah srednje Amerike, vse od Mehike pa navzdol, pa tudi po raznih otokih. To romanje nam je pomagalo, da smo se bolj začutili kot ena Cerkev ob obeh simbolih Svetovnega dneva mladih. Pomenljivo je bilo tudi to, da smo srečanja pripravljali skupaj, kot narod, ki pričakuje praznik mladih."

Celotnemu pogovor o pripravah na Svetovni dan mladih boste lahko slišali v prvi januarski oddaji Iz življenja vesoljne Cerkve.

Bi vas zanimalo še kaj podobnega?
Svet, Cerkev po svetu, Papež in Sveti sedež

Pomembno: Prosimo, da se pri komentiranju držite spletnega bontona in pravil našega spletnega portala. Pridržujemo si pravico moderiranja.

Benedikt XVI. (photo: Angelo Senchuke/Cathopic) Benedikt XVI. (photo: Angelo Senchuke/Cathopic)

Benedikt XVI. trpi za hudo okužbo na obrazu

Upokojeni papež Benedikt XVI. trpi zaradi virusne okužbe na obrazu, kar mu povzroča hude bolečine, stanje pa se je poslabšalo po smrti brata Georga. O tem danes poroča nemški časnik Passauer Neue ...

Duhovniki (photo: Cathopic) Duhovniki (photo: Cathopic)

Se bodo mladi fantje odzvali Božjemu klicu?

V teh dneh na novo poslanstvo odhajajo novomašniki, obenem pa se odpirajo vrata tistim fantom, ki čutijo, da jih Bog kliče v duhovništvo, ali pa se sprašujejo, če je to njihova pot. Lansko leto ...