Slavi Košir
Andrej Novljan
Petra Stopar

Dan brez nakupov v Avstriji

10.12.2018, 10:12 Marjana Debevec

V Zahodnih državah je mesec december namesto časa pričakovanja Kristusovega rojstva pogosto čas norih nakupovanj. Zato so cerkvene organizacije v avstrijski škofiji St. Pölten dale pobudo za obhajanje 8. decembra kot dneva brez nakupov.

»Protislovno je, kako mnogi ljudje tožijo zaradi naglice in hrupa predbožičnega časa, po drugi strani pa se odpovedujejo praznikom,« so zapisali pobudniki akcije »Ukrepaj! Dnevi brez nakupov«.

Predstavniki Katoliške mladine, Gibanja katoliških delodajalcev in pastorale podjetij so zato v soboto med ljudi delili letake, s katerimi so želeli opozoriti, da lahko praznike izkoristijo na boljši način kot z nakupovanjem in službenim delom, poroča Družina.

Bi vas zanimalo še kaj podobnega?
Svet, Cerkev po svetu

Pomembno: Prosimo, da se pri komentiranju držite spletnega bontona in pravil našega spletnega portala. Pridržujemo si pravico moderiranja.

Benedikt XVI. (photo: Angelo Senchuke/Cathopic) Benedikt XVI. (photo: Angelo Senchuke/Cathopic)

Benedikt XVI. trpi za hudo okužbo na obrazu

Upokojeni papež Benedikt XVI. trpi zaradi virusne okužbe na obrazu, kar mu povzroča hude bolečine, stanje pa se je poslabšalo po smrti brata Georga. O tem danes poroča nemški časnik Passauer Neue ...

Duhovniki (photo: Cathopic) Duhovniki (photo: Cathopic)

Se bodo mladi fantje odzvali Božjemu klicu?

V teh dneh na novo poslanstvo odhajajo novomašniki, obenem pa se odpirajo vrata tistim fantom, ki čutijo, da jih Bog kliče v duhovništvo, ali pa se sprašujejo, če je to njihova pot. Lansko leto ...