Robert Božič
Boštjan Smole
Andrej Šinko
Ženica, starejša ženska (foto: Rok Mihevc)
Ženica, starejša ženska

AVDIO: V NSi za popravo krivic starejšim samskim ženskam

18.12.2018, 17:26

Državni zbor se je danes med drugim lotil zakona o gospodinjskem dodatku, ki so ga predlagali v NSi. Kot nam je pojasnila strankina poslanka Iva Dimic, sledi odpravi krivic, storjenih v letu 2011. Takrat je bil sprejet zakon o uveljavljanju pravic iz javnih sredstev, ki je ukinil tako imenovano državno pokojnino.

"Želimo, da se vsem ženskam, starejšim od 65 let, ki nimajo dohodka oziroma ne prejemajo denarne socialne pomoči ali kakšnih drugih javnih sredstev do višine 500 evrov, dodeli gospodinjski dodatek v višini 100 evrov," je dodala Dimičeva.

Predstavitve stališč ostalih poslanskih skupin so Dimičevo navdale z optimizmom. "Napovedi so bile razumne, vzpodbudne," je ocenila. A nadaljnja razprava jo je nekoliko razočarala. "Hkrati upam, da bodo v koaliciji le spoznali, da je treba popraviti krivice samskim ženskam, ki so predvsem na podeželju, in zakon spustili v drugo branje." Ali bo zakon nadaljeval parlamentarno pot, naj bi bilo znano še nocoj.

Bi vas zanimalo še kaj podobnega?
Slovenija, Politika

Pomembno: Prosimo, da se pri komentiranju držite spletnega bontona in pravil našega spletnega portala. Pridržujemo si pravico moderiranja.

Vernica v cerkvi (photo: Unsplash) Vernica v cerkvi (photo: Unsplash)

Kako smo spustili standarde "zakmašne" obleke

V času epidemije mnoge maše potekaj zunaj. Kar je v redu. Opaziti pa je, da so ljudje z umanjkanjem svetosti cerkvenega prostora, še bolj spustili standarde spodobnosti oblačenja.

Benedikt XVI. (photo: Angelo Senchuke/Cathopic) Benedikt XVI. (photo: Angelo Senchuke/Cathopic)

Benedikt XVI. trpi za hudo okužbo na obrazu

Upokojeni papež Benedikt XVI. trpi zaradi virusne okužbe na obrazu, kar mu povzroča hude bolečine, stanje pa se je poslabšalo po smrti brata Georga. O tem danes poroča nemški časnik Passauer Neue ...