Matjaž Merljak
Marko Zupan
Marjana Debevec
Greg Burke in Paloma Garcia Ovejero (foto: Splet)
Greg Burke in Paloma Garcia Ovejero

Odstopila vatikanski tiskovni predstavnik in namestnica

31.12.2018, 13:33 Marta Jerebič

Odstopila sta vatikanski tiskovni predstavnik Greg Burke in njegova namestnica Paloma Garcia Ovejero. Na položaju sta bila od leta 2016. Papež je za začasnega vodjo Tiskovnega urada Svetega sedeža imenoval laika Alessandra Gisottija, ki je bil doslej koordinator za družbene omrežja v vatikanskem oddelku za komunikacije.

Američan Greg Burke in Španka Paloma Garcia Ovejero, oba laika, sta bila simbola večje odprtosti v vatikanski komunikaciji, piše portal Vatican Insider. Burke je odstop pojasnil kot del procesa prenove in reforme, ki jo doživlja celoten medijski aparat vatikanske komunikacije. »Menim, da je na tej stopnji medijske reforme v Vatikanu bolje, da je papež povsem svoboden pri oblikovanju nove ekipe,« je zapisal na tweetu.

Zdi se, da v Dikasteriju za komunikacije, ki ga prav tako vodi laik Paolo Ruffini, vlada visoka stopnja napetosti, še piše Vatikan Insider.

44-letni Alessandro Gissoti je poročen in ima dva otroka. Diplomiral je iz političnih ved. Na Radiu Vatikan je delal od leta 2000 do 2016. Lani je prevzel koordinacijo družbenih omrežij v Dikasteriju za komunikacije.

Bi vas zanimalo še kaj podobnega?
Svet, Cerkev po svetu, Papež in Sveti sedež

Pomembno: Prosimo, da se pri komentiranju držite spletnega bontona in pravil našega spletnega portala. Pridržujemo si pravico moderiranja.

Lurška votlina (photo: Izidor Šček) Lurška votlina (photo: Izidor Šček)

Vabljeni na romanje v Lurd

Pred 161 leti se je v majhnem mestecu pod Pireneji, 11. februarja 1858, pastirici Bernardki prvič prikazala Marija.  Radio Ognjišče v sodelovanju z agencijo Kompas nadaljuje ...

Peter Opeka v Akamasoi (photo: Izidor Šček) Peter Opeka v Akamasoi (photo: Izidor Šček)

Napad na Petra Opeko in misijon Akamasoa

Veseli smo, ko v našem programu lahko poročamo o radostnih dogodkih in uspešnem delu na misijonih slovenskih misijonarjev. Svet v katerem delajo pa, žal, poskrbi tudi za drugačne ...

Nov virus je v marsičem še neznanka, pa vseeno ne stojmo križem rok. Lahko se preventivno okrepimo.  (photo: zazdravje.net) Nov virus je v marsičem še neznanka, pa vseeno ne stojmo križem rok. Lahko se preventivno okrepimo.  (photo: zazdravje.net)

Priporočila za krepkejši imunski sistem

Virus ni obsodba, je le izpitno vprašanje za naš imunski sistem. V Svetovalnici smo se o preventivi pred virusnimi obolenji pogovarjali s Sanjo Lončar, vodjo Informacijskega središča ...

Prazen trg sv. Petra v Vatikanu (photo: Printscreen) Prazen trg sv. Petra v Vatikanu (photo: Printscreen)

Vatikan in koronavirus: Kako bo za veliko noč?

Pandemija koronavirusa močno kroji versko življenje po vsem svetu. O tem smo se v oddaji Iz življenja vesoljne Cerkve pogovarjali z duhovnikom Sebastijanom Valentanom, ki je na doktorskem študiju ...