Maja MorelaMaja Morela
Jakob ČukJakob Čuk
Marjana DebevecMarjana Debevec
Greg Burke in Paloma Garcia Ovejero (foto: Splet)
Greg Burke in Paloma Garcia Ovejero

Odstopila vatikanski tiskovni predstavnik in namestnica

Svet | 31.12.2018, 13:33 Marta Jerebič

Odstopila sta vatikanski tiskovni predstavnik Greg Burke in njegova namestnica Paloma Garcia Ovejero. Na položaju sta bila od leta 2016. Papež je za začasnega vodjo Tiskovnega urada Svetega sedeža imenoval laika Alessandra Gisottija, ki je bil doslej koordinator za družbene omrežja v vatikanskem oddelku za komunikacije.

Američan Greg Burke in Španka Paloma Garcia Ovejero, oba laika, sta bila simbola večje odprtosti v vatikanski komunikaciji, piše portal Vatican Insider. Burke je odstop pojasnil kot del procesa prenove in reforme, ki jo doživlja celoten medijski aparat vatikanske komunikacije. »Menim, da je na tej stopnji medijske reforme v Vatikanu bolje, da je papež povsem svoboden pri oblikovanju nove ekipe,« je zapisal na tweetu.

Zdi se, da v Dikasteriju za komunikacije, ki ga prav tako vodi laik Paolo Ruffini, vlada visoka stopnja napetosti, še piše Vatikan Insider.

44-letni Alessandro Gissoti je poročen in ima dva otroka. Diplomiral je iz političnih ved. Na Radiu Vatikan je delal od leta 2000 do 2016. Lani je prevzel koordinacijo družbenih omrežij v Dikasteriju za komunikacije.

Svet, Cerkev po svetu, Papež in Sveti sedež
Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc) Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc)

Kolikšno škodo je povzročila pozeba? #podkast

Po prehodu izrazite hladne fronte pred tednom dni, smo v petek, v nedeljo in včeraj bili priče pozebi. Razmere so se krajevno zelo razlikovale, prav vse sadjarje in kmete pa je strah, da to pomeni ...

Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj) Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj)

Pri svojem delu vedno izpostavi bistveno

Lojze Čemažar je z nami v oddaji Naš gost spregovoril o svoji umetniški poti, pomenu družine, šol, ki so ga oblikovale in se zahvalil za prejeto priznanje sv. Cirila in Metoda.