Marjan BuničMarjan Bunič
Andrej NovljanAndrej Novljan
Alen SalihovićAlen Salihović
Logo papeževega obiska (foto: Vatican News)
Logo papeževega obiska

Papež februarja v Združene arabske emirate

Svet | 07.12.2018, 08:29 Marjana Debevec

Iz Vatikana so včeraj sporočili, da se bo papež Frančišek od 3. do 5. februarja mudil v Abu Dabiju, kjer se bo udeležil mednarodnega medverskega srečanja na temo: Bratstvo človeštva. Geslo njegovega obiska Združenih arabskih emiratov bo: Naredi iz mene orodje tvojega miru.

Spomnimo, da si je sedanji papež izbral ime po sv. Frančišku Asiškem, ki je na izreden način uresničeval Jezusove besede: Blagor tistim, ki delajo za mir, ker bodo postali Božji otroci.

Božji mir namreč v človeku ozdravlja vsako obliko sovražnosti in obenem spremlja veselo novico, ki jo je oznanil Jezus Kristus in sicer o Bogu, ki svet spravlja s seboj. Tema je vzeta iz začetnih besed Frančiškove molitve za mir, izraža pa željo, da bi papežev obisk Arabskih emiratov na poseben način razširil Božji mir v vseh ljudeh dobre volje.

Logo predstavlja goloba z oljčno vejico. Barvi, bela in rumena, predstavljata barve vatikanske zastave. Barve zastave Arabskih emiratov pa so vključene v goloba, kar predstavlja to, da bo papež obiskal deželo kot glasnik miru.

Velka mošeja v Abu Dabiju
Velka mošeja v Abu Dabiju © Vatican insider

Svet, Cerkev po svetu, Papež in Sveti sedež
Naslovnica knjige V postelji s sovražnikom (photo: ) Naslovnica knjige V postelji s sovražnikom (photo: )

Živela sem z romantičnim narcisom

Vse, kar si je Petra Strelec želela, je bila ljubezen, spoštovanje, nežnost in varnost. Vse tisto torej, kar ji je manjkalo v zgodnjem otroštvu, je iskala v moškem. Tega ni našla. V času ...