Jure SešekJure Sešek
Marko ZupanMarko Zupan
Tone GorjupTone Gorjup

Danes je dan za nova spoznanja

Slovenija | 09.11.2018, 13:36 Nataša Ličen

Ustanova Hiša eksperimentov danes, 9. 11., organizira dogodek, ki so ga poimenovali HIŠPOT. Obrnili so se na posamezne lokale, knjigarne, frizerski salon, trgovine,… ki so se z veseljem odzvali njihovemu vabilu. Skupaj danes ustvarjajo prostor sproščenega dialoga, učenja na lastnih napakah in kritičnega razmišljanja.

Pri oblikovanju aktivnosti so se še posebej osredotočili na promocijo Ciljev trajnostnega razvoja. Na krožni poti med Hišo eksperimentov, Prešernovim trgom, Stritarjevo in Petkovškovim nabrežjem so postavili 17 točk, na katerih so izpostavili posamezen cilj trajnostnega razvoja. Ob tem obiskovalci prejmejo tudi knjižico, v katero po vsaki opravljeni nalogi, prilepijo nalepko cilja posamezne postaje. Postaj je sedemnajst. Vabljeni vse do 20. ure zvečer.

Ustanova Hiša eksperimentov se letos že tretjič pridružuje svetovni iniciativi organiziranja aktivnosti v sklopu International Science Center and Science Museum Day (ISCSMD).

Pridružite se jim danes na HIŠPOTI!

 

Slovenija
Srb Nemanja Majdov je prekršil pravila, ker se je pokrižal (photo: posnetek zaslona) Srb Nemanja Majdov je prekršil pravila, ker se je pokrižal (photo: posnetek zaslona)

Ker se je pokrižal, so ga suspendirali

Srbski judoist Nemanja Majdov je sporočil, da je dobil petmesečno prepoved nastopanja zaradi kršenja verskih pravil Svetovne judoistične zveze na nedavnih olimpijskih igrah v Parizu.

Br. Luka Modic, kapucin je duhovni vodja vsebin Stične (photo: NL) Br. Luka Modic, kapucin je duhovni vodja vsebin Stične (photo: NL)

Ta zemlja ni konec, na njej le kampiramo.

Vera je predaja, pravi Luka Modic, začne se, ko prepustimo Bogu, da deluje v nas in vodi naše življenje. "Ko rečemo: "Zgodi se", Bog položi v nas seme, ki se počasi razvija. Tudi vera se mora ...

Rešitev je morda bližje, ko si predstavljate! (photo: Pixabay / ai generated 8927480_1280) Rešitev je morda bližje, ko si predstavljate! (photo: Pixabay / ai generated 8927480_1280)

Vas boli hrbet? Spremenite navade.

Več kot polovica ljudi se v življenju vsaj občasno sreča z bolečinami v hrbtu, mnogi zaradi njih hudo trpijo. Rešitev je v resnici zelo preprosta, kar potrjujejo zdravniki, kirurgi in terapevti.

Siliranje (photo: Franz W. / Pixabay) Siliranje (photo: Franz W. / Pixabay)

EU komisija odobrila povišana predplačila SKP

Na Evropski komisiji so prejšnji petek odločili, da lahko države članice EU odslej upravičencem do plačil Skupne kmetijske politike, od 16. oktobra letos izplačajo višja predplačila za ...