Slavi KoširSlavi Košir
Aleš KarbaAleš Karba
Andrej ŠinkoAndrej Šinko

Uskladili datumue za več kot sto prireditev

Slovenci po svetu | 30.10.2018, 08:21 Matjaž Merljak

Predstavniki slovenskih organizacij Južnega Ontaria v Kanadi so na jesenskem sestanku uskladili večino datumov za okrog 100 prireditev, ki se bodo odvijale v letu 2019 na njihovem območju, prav tako so potrdili koordinatorja za prihodnje leto.

V ponedeljek, 15. oktobra 2018, je imel Slovenski koordinancijski odbor Niagara svoj redni polletni sestanek. Udeležili so se ga vsi člani koordinacije: Lipa Park, Bled, Slovenski Park, Sava, Triglav, Društvo sv. Jožefa, Slovensko kanadsko zgod. društvo in župnija sv. Gregorija Velikega.

Na tem jesenskem sestanku smo uskladili večino datumov za okrog 100 prireditev, ki se bodo odvijale v letu 2019 na tem območju. Prav tako smo potrdili koordinatorja za prihodnje leto ter izmenjali izkušnje, ki jih je imelo vsako društvo pri organizaciji svojih prireditev. Koordinatorica v odhodu, Sue Augustin, je prejela priznanje in zahvalo navzočih za njeno izjemno strokovno in uravnoteženo vodenje te meddruštvene koordinacije v preteklem letu.

Predstavniki sodelujočih slovenskih organizacij smo nato soglasno potrdili Heidy Novak kot koordinatorico za naslednje leto. Heidy Novak je z župnijskim svetom sv. Gregorija Velikega letos uspešno organizirala Slovenski dan na prenovljen način, ki je navdušil vse obiskovalce.

Predstavniki organizacij so se zavzeli, da bodo zopet izdali Koledar koordinacije za prihodnje leto, saj je bil ta, ki so ga prvič izdali za letošnje leto, deležen vsestranske pohvale. To pot bo koledar na razpolago že v začetku meseca decembra.

Društvu Sava že vnaprej čestitamo in se zahvaljujemo, ker je sprejelo gostovanje Slovenskega dneva 2019. Prihodnje leto bo že 30 let od ustanovitve Slovenskega koordinacijskega odbora Niagara.

Za Vestnik slovenske župnije sv. Gregorija Velikega, Frank Novak

Slovenci po svetu
Papež na srečanju z mladimi v Benetkah (photo: Vatican Media) Papež na srečanju z mladimi v Benetkah (photo: Vatican Media)

Papež v Benetkah

Papež Frančišek se je dopoldne mudil v Benetkah. V mestu na vodi se je mudil približno 5 ur, v tem času pa obiskal ženski zapor, nagovoril umetnike na beneškem bienalu in se srečal z mladimi, ...

Mihaela Terkov (photo: Maja Morela) Mihaela Terkov (photo: Maja Morela)

In kako diši ljubezen ...

S tokratno gostjo, profesorico biologije na Gimnaziji in veterinarski šoli v Ljubljani, Mihaelo Terkov smo se pogovarjali o pomenu sočutja do starejših. Kot prostovoljka pri Hospicu se je odločila ...

Naslovnica knjige V postelji s sovražnikom (photo: ) Naslovnica knjige V postelji s sovražnikom (photo: )

Živela sem z romantičnim narcisom

Vse, kar si je Petra Strelec želela, je bila ljubezen, spoštovanje, nežnost in varnost. Vse tisto torej, kar ji je manjkalo v zgodnjem otroštvu, je iskala v moškem. Tega ni našla. V času ...