Nataša LičenNataša Ličen
Andrej NovljanAndrej Novljan
Tone GorjupTone Gorjup
SŠK - Slovenska škofovska konferenca (foto: Katoliška cerkev)
SŠK - Slovenska škofovska konferenca

SŠK na seji o pastorali po krstu

Slovenija | 26.11.2018, 13:27 Marta Jerebič

Slovenska škofovska konferenca je danes in jutri v Ljubljani zbrana na plenarni seji. Škofje bodo razpravljali o pokrstni pastorali.

 

Seje se bodo od danes popoldne, poleg domačih škofov, udeležili tudi predstavniki sosednjih škofovskih konferenc. Madžarsko bo zastopal msgr. András Veres, gyȍrski škof in predsednik Madžarske škofovske konference, Hrvaško škofovsko konferenco bo zastopal varaždinski škof msgr. Josip Mrzljak, Bosno in Hercegovino pa bo zastopal msgr. Marko Semren, banjaluški pomožni škof.

Seje se bo udeležil tudi predstavnik Svetega sedeža msgr. Daniele Liessi, odpravnik poslov apostolske nunciature v Sloveniji.

Plenarno sejo bodo škofje začeli s slovesno sveto mašo v ljubljanski stolnici ob 18.30, ki jo bo daroval ljubljanski nadškof metropolit in predsednik SŠK msgr. Stanislav Zore. K sveti maši so vabljeni vsi verniki in duhovniki.

Pri maši bodo sodelovali asistenca bogoslovcev in zbor Antor Foerster pod vodstvom zborovodkinje Damjane Božič Močnik, na orglah bo igral Gregor Klančič.

 

Slovenija, Cerkev na Slovenskem
Vnebohod (photo: Pixabay) Vnebohod (photo: Pixabay)

Praznik Gospodovega vnebohoda

Slovesni praznik Gospodovega vnebohoda, ki ga v Katoliški cerkvi obhajamo danes, je spomin na dogodek, ko je od mrtvih vstali Kristus dopolnil zemeljsko delovanje in odšel v nebo. Gospodov ...

Romanje v Habsterdick 2024 (photo: osebni arhiv Jožeta Kamina) Romanje v Habsterdick 2024 (photo: osebni arhiv Jožeta Kamina)

Marija Pomagaj je s svojimi rojaki po vsem svetu

Rojaki na vzhodu Francije 1. maja že desetletja romajo k Mariji Pomagaj v Habsterdick. Letos je sveto mašo daroval ljubljanski nadškof metropolit Stanislav Zore, ki ima tudi rudarsko preteklost. V ...