Nataša LičenNataša Ličen
Andrej NovljanAndrej Novljan
Tone GorjupTone Gorjup

Nikodemovi večeri leta 2019 o tem, kako narediti Cerkev mladostno

Slovenija | 22.11.2018, 10:31 Marta Jerebič

Letošnji Nikodemovi večeri se končujejo. V Mariboru so jih imeli tri dni, v Ljubljani se bodo sklenili nocoj. Obisk je bil dober, ocenjuje vodja Urada za univerzitetno pastoralo v Ljubljani, dr. Roman Globokar. Napovedal je, da bodo mladi tudi prihodnje leto osrednja tema pogovornih omizij.

»Nikodemovi večeri so sedaj že drugo leto na temo mladih, tako je bilo zastavljeno. Prvo leto je bilo bolj posvečeno analizi oziroma vprašanju poklicanosti. Letos smo se bolj osredotočili na samo sinodo in vprašanje, kako se mladi soočajo s stiskami in kakšen je pomen vere. Prihodnje leto pa bomo verjetno šli v bolj konkretne korake, torej na kakšen način prenoviti Cerkev, skupaj z mladimi narediti celotno Cerkev bolj mladostno. Sinoda je govorila o novih binkoštih, ki jih potrebujemo in z različnimi darovi lahko oblikujemo bolj mladostno Cerkev v prihodnje,« je za naš radio povedal dr. Globokar.

Spomnimo, da bo tudi naslednje pastoralno leto posvečeno mladim.

Slovenija
Vnebohod (photo: Pixabay) Vnebohod (photo: Pixabay)

Praznik Gospodovega vnebohoda

Slovesni praznik Gospodovega vnebohoda, ki ga v Katoliški cerkvi obhajamo danes, je spomin na dogodek, ko je od mrtvih vstali Kristus dopolnil zemeljsko delovanje in odšel v nebo. Gospodov ...

Darja Lovšin s svojo novo, peto knjigo o diabetični kulinariki  (photo: NL) Darja Lovšin s svojo novo, peto knjigo o diabetični kulinariki  (photo: NL)

Pogrevalnice namesto domače kuhinje?

Darja Lovšin je ustanoviteljica Zavoda Diabetes, v sklopu katerega so leta 1995 začeli izdajati revijo Dita, ki jo ureja, je tudi avtorica več knjig. Diplomirala je iz mednarodnih odnosov, kar ji ...