Asia Bibi: Naj bo slavljen Gospod!

Svet | 09.11.2018, 08:46 Marjana Debevec

Neimenovani vir blizu družine Asie Bibi je povedal, da je Asia včeraj zjutraj po devetih letih prišla na prostost in se najprej zahvalila Bogu. »Hvala Bogu, naj bo slavljen Gospod, svobodna sem«, so bile njene prve besede. Prvi dan na svobodi se je nenehno zahvaljevala Bogu, ki je uslišal njene prošnje. Z možem pa se je Asia Bibi na skrivni lokaciji srečala že večer pred tem. Mediji poročajo, da je šlo za zelo ganljiv trenutek.

Kot smo že poročali, je bila Asia Bibi od oprostitve vrhovnega sodišča v življenjski nevarnosti tudi v zaporu. Po mestih pa so medtem potekali masovni protesti islamskih skrajnežev, ki se jih je udeležilo več kot 50 tisoč ljudi. Skrajna stranka, ki je proteste tudi pripravila, bo še naprej zahtevala za Asio smrt z obešanjem. Novi protesti so napovedani za danes. Bojijo se, da bi do nasilja prišlo med muslimanskimi molitvami.

Dodajmo še to, da je novico o njej včeraj popoldne, potem ko smo jih opozorili, da o tem poročajo vsi svetovni mediji, objavila tudi Slovenska tiskovna agencija.

Svet, Cerkev po svetu
Vnebohod (photo: Pixabay) Vnebohod (photo: Pixabay)

Praznik Gospodovega vnebohoda

Slovesni praznik Gospodovega vnebohoda, ki ga v Katoliški cerkvi obhajamo danes, je spomin na dogodek, ko je od mrtvih vstali Kristus dopolnil zemeljsko delovanje in odšel v nebo. Gospodov ...