Jože Bartolj
Miha Močnik
Tone Gorjup

"Rešil sem Medžugorje!" - papež Ammirantejevi

07.11.2018, 08:50 Marjana Debevec

Ustanoviteljica skupnosti Nova obzorja Chiara Ammirante je na obisku v Medžugorju povedala, da se je imela priložnost eno uro pogovarjati s papežem Frančiškom o tem svetem kraju. Po Vatikanu so namreč krožile napačne govorice o Medžugorju, ki so prišle na ušesa tudi svetemu očetu.

Do papeža so po besedah Chiare Ammirante prišle govorice, da je Marija dala 76 tisoč sporočil in da se vsak dan prikazuje različnim vidcem in jim govori različne stvari.

Ammirantejeva mu je zato pojasnila, da je bilo do danes 682 sporočil in da so le ta 25. in 2. v mesecu.Seveda pa človek lahko postane skeptičen, če mu govorijo, da Marija daje sporočila vsako minuto in sicer enkrat tukaj in enkrat tam.

»Ker se že eno leto pogovarjava o nesporazumih glede Medžugorja, sem vedela, kaj vse je že storil. Dejal pa mi je takole: ’Chiara, jaz sem rešil Medžugorje, ker je komisija Kongregacije za nauk vere na podlagi lažnih novic že določila, da je vse, kar se tam dogaja, neresnično. Zato sem tja poslal nadškofa Hoserja, ker verjamem, da so tam mnogi in nedvoumni sadovi. Lahko poveš, da imam Medžugorje zelo, zelo v srcu«, je papeževe besede povzela Chiara Ammirante.

Povedala je še, da bo papež kmalu tudi javno objavil svoje novo stališče do tega milostnega kraja, saj je prej svoje osebno stališče povedal na osnovi lažnih govoric, ki so mu jih prinašali. Svojega predstavnika pa je tja poslal, da bi zavaroval vse tisto lepo, karn je v Medžugorju.

Pomembno: Prosimo, da se pri komentiranju držite spletnega bontona in pravil našega spletnega portala. Pridržujemo si pravico moderiranja.

Sveta maša (photo: Cathopic) Sveta maša (photo: Cathopic)

K maši preko spleta ali v cerkev?

Vodja urada za liturgijo kardinal Robert Sarah je v pismu predsednikom škofovskim konferenc zapisal, da prenos svete maše ne more nadomestiti fizične navzočnosti v cerkvi. Kjer zdravstvene razmere ...

Sveta maša na Brezjah (photo: Romarski urad Brezje) Sveta maša na Brezjah (photo: Romarski urad Brezje)

Nuncij: Slovenija potrebuje Jezusa!

Frančiškanski redovi so včeraj obhajali praznik vtisnjenja ran sv. Frančišku. Sveto mašo je v baziliki Marije Pomagaj daroval apostolski nuncij v Sloveniji msgr. Jean-Marie Speich. Zbrane je ...

Velikokrat je v ozadju samomora bolezen sodobnega časa – depresija, ki jo je mogoče uspešno zdraviti s pomočjo terapevta in zdravil. (photo: Ian / Unsplash) Velikokrat je v ozadju samomora bolezen sodobnega časa – depresija, ki jo je mogoče uspešno zdraviti s pomočjo terapevta in zdravil. (photo: Ian / Unsplash)

Anja Klančar: Samomor je skrivnost

10. septembra obeležujemo svetovni dan preprečevanja samomora. V Sloveniji vsako leto zaradi samomora umre približno 400 ljudi, na srečo pa zadnja leta opažamo znaten upad števila. Naša gostja je ...