Slavi KoširSlavi Košir
Jakob ČukJakob Čuk
Tanja DominkoTanja Dominko
Otroci v Balti (foto: ARO)
Otroci v Balti

Zahvala misijonark iz Ukrajine

| 25.10.2018, 09:23 Jure Sešek

Ob skoraj sklepu misijonskega meseca oktobra, se spominjamo mnogih dobrih del, ki zaradi vas in vaše dobrote, dragi naši poslušalci, blažijo stisko v misijonskih deželah. Letošnja Pustna sobotna iskrica je rodila konkretne sadove. Redovnice v Balti poročajo o kupljeni in popolnoma obnovljeni hiši, ki bo služila za varno zavetje tamkajšnje mladine. Z vašimi darovi so rešile tudi stanovanjsko stisko obubožane družine bolnih staršev, del sredstev pa pomaga pri delu centra za zdravljenje odvisnikov v Odessi.

Vse omenjene stiske je predstavila tudi naša radijska akcija „Dobroti dajemo glas“.

In prišel je čas, da naš glas znova posodimo misijonarkam. Marijine sestre čudodelne svetinje, ki delujejo v Kijevu in Zakrpatju, takole izražajo svojo hvaležnost:

 „Dragi naši zvesti dobrotniki!

Ob misijonski nedelji smo se Marijine sestre, ki delujemo v Ukrajini Bogu zahvaljevale za vse vas in ga prosile, naj vam povrne za vašo dobroto s svojim blagoslovom.

Ob tej priložnosti bi vam rade rekle: hvala. Hvala za vso vašo podporo, tako duhovno kot gmotno. Ne morete si predstavljati, kaj za nas pomeni tako močno zaledje iz Slovenije. Vedno znova nas tiho, skromno, skoraj neopazno presenečate. Ta naša povezanost in sodelovanje je za nas podoba raja, kjer se vsi trudijo za isti cilj, vsak po svojih močeh, s svojimi talenti in danostmi. Nekdo z molitvijo, drugi z darovanim trpljenjem, kdo drug z denarnimi darovi, kdo z zbiranjem konkretnih stvari, kdo z oglaševanjem in pisanjem, kdo s svojim delom, služenjem in razdajanjem, ... Veliko bi lahko še našteli, pa nikakor ne bi mogli zaobseči vsega.

Ves ta trud pa zato, da bi bilo na svetu manj revščine, da bi lahko vsaj malo ublažili stisko premnogih. Verjamemo, da Gospod ve in poplača vsakemu za vsako dobro delo in da se nekoč vsi skupaj srečamo pri Njem ter se prepoznamo.

Naj ubogi preko človeške dobrote prepoznajo veličino in neskončnost dobrote Boga. Naj bodo prav oni naši priprošnjiki na poti do večnosti.

Hvala in Bog povrni! V molitvi z vsemi vami,

Marijine sestre iz Ukrajine.“

V upanju, da bo naša vez ostala trdna tudi v prihodnje, se za vsak dar in zvesto sodelovanje zahvaljujemo tudi sodelavci Radia Ognjišče. Dragi dobrotniki, hvala za vaš dar, dragi misijonarji, hvala za vse konkretne zglede življenja v Njegovi Ljubezni.

Obnovljena hiša v Balti. Hvala!
Obnovljena hiša v Balti. Hvala! © ARO

Mladi lahko pomagajo tudi pri različnih delovnih akcijah Karitas
Delavcem so pri obnovi pomagali mladi prostovoljci © ARO

 

Romanje v Habsterdick 2024 (photo: osebni arhiv Jožeta Kamina) Romanje v Habsterdick 2024 (photo: osebni arhiv Jožeta Kamina)

Marija Pomagaj je s svojimi rojaki po vsem svetu

Rojaki na vzhodu Francije 1. maja že desetletja romajo k Mariji Pomagaj v Habsterdick. Letos je sveto mašo daroval ljubljanski nadškof metropolit Stanislav Zore, ki ima tudi rudarsko preteklost. V ...