Marjan Bunič
Andrej Novljan
Petra Stopar
Skupina Odsev (foto: FB)
Skupina Odsev

Odsev – Getsemani

09.10.2018, 10:12 Rok Mihevc

Skupina Odsev je tudi stari znanec festivala, ki ga doživljajo kot vsakoletno spodbudo za njihovo delo in ohranjanje kondicije pisanja in izvajanja pesmi.

Sporočilo pesmi »Getsemani«

Ta pesem nagovarja vse, ki se počutijo podobno, kot se je Jezus počutil v vrtu Getsemani.

O sodobni krščanski glasbi

Želimo si, da bi šla sodobna krščanska glasba naprej, v različne glasbene zvrsti. Da bi na ta način tudi drugi, ki poslušajo drugačno glasbo, sprejemali krščanska besedila. Pri besedilih pa moramo biti kritični, kot ustvarjalci in poslušalci. Ne samo podajati zgodbe iz Svetega Pisma, ampak resnico pogledati tudi skozi druge oči. Kot laiki na to področje vstopamo z zanosom in lahko doprinesemo, da se sodobna krščanska glasba še bolj uredi in izpopolni. Ustvarjamo prostor, kjer bodo ljudje začutili božjo bližino in se jih bo dotaknil.

SKUPINA ODSEV

Bi vas zanimalo še kaj podobnega?
Ritem_srca

Pomembno: Prosimo, da se pri komentiranju držite spletnega bontona in pravil našega spletnega portala. Pridržujemo si pravico moderiranja.

Ameriski predsednik Joe Biden (photo: dpa/STA) Ameriski predsednik Joe Biden (photo: dpa/STA)

ZDA: Odreči obhajilo politikom, ki podpirajo splav?

Med ameriškimi škofi se je ob katoliškem predsedniku Joeu Bidnu, ki podpira splav, znova razplamtela razprava o tem, ali katoliškim politikom, ki podpirajo splav, odreči obhajilo. Vatikan poziva k ...

Jeruzalem, Sveta dežela, Izrael (photo: Pixabay) Jeruzalem, Sveta dežela, Izrael (photo: Pixabay)

Gaiser: Razmere na Bližnjem vzhodu so zaskrbljujoče

Razmere na Bližnjem vzhodu so zaskrbljujoče, saj je dinamika dogodkov težko predvidljiva, je nove napetosti med Izraelom in Palestino za Radio Ognjišče komentiral geopolitični analitik dr. Laris ...