Mateja F. Novljan
Marko Zupan
Alen Salihović
Skupina Odsev (foto: FB)
Skupina Odsev

Odsev – Getsemani

09.10.2018, 10:12 Rok Mihevc

Skupina Odsev je tudi stari znanec festivala, ki ga doživljajo kot vsakoletno spodbudo za njihovo delo in ohranjanje kondicije pisanja in izvajanja pesmi.

Sporočilo pesmi »Getsemani«

Ta pesem nagovarja vse, ki se počutijo podobno, kot se je Jezus počutil v vrtu Getsemani.

O sodobni krščanski glasbi

Želimo si, da bi šla sodobna krščanska glasba naprej, v različne glasbene zvrsti. Da bi na ta način tudi drugi, ki poslušajo drugačno glasbo, sprejemali krščanska besedila. Pri besedilih pa moramo biti kritični, kot ustvarjalci in poslušalci. Ne samo podajati zgodbe iz Svetega Pisma, ampak resnico pogledati tudi skozi druge oči. Kot laiki na to področje vstopamo z zanosom in lahko doprinesemo, da se sodobna krščanska glasba še bolj uredi in izpopolni. Ustvarjamo prostor, kjer bodo ljudje začutili božjo bližino in se jih bo dotaknil.

SKUPINA ODSEV

Bi vas zanimalo še kaj podobnega?
Ritem_srca

Pomembno: Prosimo, da se pri komentiranju držite spletnega bontona in pravil našega spletnega portala. Pridržujemo si pravico moderiranja.

Romanje vojakov na Brezje (photo: Romarski urad Brezje) Romanje vojakov na Brezje (photo: Romarski urad Brezje)

Vojaki poromali k Mariji Pomagaj

Pripadnice in pripadniki Slovenske vojske vsako leto ob dnevu Vojaškega vikariata priromajo k Mariji Pomagaj. Somaševanje je na trgu pred baziliko vodil vojaški vikar Matej Jakopič. Delo ...

Ministrica Jaklitsch v družbi narodnih noš (photo: USZS) Ministrica Jaklitsch v družbi narodnih noš (photo: USZS)

Ministrica Jaklitsch na obisku v Ameriški Ljubljani

Škof, župnika, župan, podjetniki, politiki ... Vrsta srečanj je bila na sporedu obiska ministrice za Slovence v zamejstvu in po svetu dr. Helena Jaklitsch v Clevelandu. Od vseh so najprisrčnejša ...