Mateja Subotičanec
Jakob Čuk
Meta Potočnik
Marko Nzobandora (foto: osebni arhiv)
Marko Nzobandora

Marko Nzobandora – K tebi

05.10.2018, 19:37 Rok Mihevc

Marko Nzobandora bo na Ritmu srca nastopil drugo leto zapored, tudi kot avtor besedila in glasbe. Svoje pesmi pa piše že kar nekaj časa.

Sporočilo pesmi »K tebi«

Za vse svoje pesmi, ki jim pišem, skušam pobrskati po sebi. Moje razmišljanje, doživljanje, izkušnje in preizkušnje skušam preliti v besedilo in glasbo. Pesem izhaja iz občutja, da se vsi podimo in računamo na svoje moči in svoje življenje kontroliram, dokler se ne zgodi, da tega ne morem več in mi lahko pomaga samo nekdo, ki je večji in močnejši od mene. In če se mu prepustim, je rezultat tak kot mora biti.

Najljubši verz iz pesmi

»Prihajam pred oltar, prinašam svojo dušo kot največji dar.«

Kako živiš vero in kako bi nagovoril mlade k vztrajanju v veri?

Imel sem to srečo, da sem bil vzgojen v verni družini, kjer mi je bila vera predana. A kljub temu se moraš sam odločiti za svojo pot. Kmalu namreč ugotoviš, da je to osnova, vsak dan pa je treba sproti reči, da je to to in da se splača potruditi. Ena stvar, ki mi pomaga je, da se zavedam, da ne zmorem vsega sam, ampak da je tu še Bog. Pomembno pa je tudi zavedanje, da lahko vedno začnem znova. Sem grešil in bom, ampak vem, da imam nove priložnosti. Zraven pa spada redno obiskovanje maše, branje božje besede, redna spoved in obhajilo. To so pripomočki, da lahko živim naprej.

Povabilo na Ritem srca

Kdor se še ni odločil, iskreno vabim, da pride v Šentvid. Sami se prepričajte kako vse skupaj zgleda in skupaj bomo zapeli hvalnico Bogu!

Marko Nzobandora

Miran Videtič (photo: Rok Mihevc) Miran Videtič (photo: Rok Mihevc)

Ali mediji vodijo državo?

V zaspanem času dopustov se dogajajo pomembne spremembe v medijskih vrstah. Tako je z mesta v. d. direktorja vladnega urada za komuniciranje odstopil Dragan Barbutovski. Po vsej verjetnosti ga bo ...