Jure Sešek
Miha Močnik
Andrej Šinko
Skupina Svetnik (foto: Rok Mihevc)
Skupina Svetnik

Svetnik – Ko ne zmorem

04.10.2018, 21:09 Rok Mihevc

Skupina Svetnik deluje že 17 let in tudi brez njih festival Ritem srca skoraj ne mine več. Zadaj je razvoj in veseli jih, da ima dogodek že tradicijo.

Sporočilo pesmi »Ko ne zmorem«

Pesem je sporočilno močna, ker izhaja iz osebnih izkušenj in preizkušenj vere ter zaupanja. Lani sem popolnoma obležal zaradi hrbtenice in takrat sem lahko zapel »ko ne zmorem, zmoreš ti«. Gre za zaupanje v božjo pomoč, saj se še prevečkrat zanašam na svoje moči in sposobnosti. Moto današnje družbe je, da Boga ne rabimo in smo lahko samozadostni. A to je iluzija, saj smo samo ljudje. Ko smo šibki pa je največ prostora, da se razodene božja moč v našem življenju.

Kako živiš vero in kako bi nagovoril mlade k vztrajanju v veri?

Iskreno povedano, malo mi je čudno, ko pojem pesmi, ker se zdi vse tako popolno. Ampak moja želja je, da bi tudi tako živel, kot v teh pesmih pojemo. Se trudim, nimam se ravno za zglednega vernika, saj se mi moja vera zdi premajhna. Ko si čez dan namensko vzamem čas za molitev in božjo besedo, ne tako mimogrede, takrat so to ključni trenutki iz katerih črpam moč za naprej.

Povabilo na Ritem srca

Ritem srca je edinstven dogodek, je praznik sodobne krščanske glasbe. Tako vas vabim, da izkoristite to priložnost, si vzamete čas, povabite prijatelje ali pridete z družino, da bomo skupaj zapeli nove in stare pesmi. Tako bomo lahko črpali tudi za naslednje dni...

SVETNIK

Bi vas zanimalo še kaj podobnega?
Ritem_srca

Pomembno: Prosimo, da se pri komentiranju držite spletnega bontona in pravil našega spletnega portala. Pridržujemo si pravico moderiranja.

Srečanje škofa Sajeta z vojaškim in policijskim vikariatom (photo: Škofija Novo mesto) Srečanje škofa Sajeta z vojaškim in policijskim vikariatom (photo: Škofija Novo mesto)

Novi škof Saje na obiskih

Novomeški škof Andrej Saje po škofovskem posvečenju, ki je bilo dober mesec nazaj, obiskuje lokalne oblasti, ustanove in druge organizacije. Tako se je te dni mudil pri novomeškemu županu, na ...

Lastnoročno podpisano pismo papeža Frančiška (photo: nadškofija Maribor) Lastnoročno podpisano pismo papeža Frančiška (photo: nadškofija Maribor)

Otroci v Malečniku pisali papežu. On pa njim nazaj.

Papež Frančišek je otrokom v Malečniku poslal osebno pismo, ki ga je tudi sam podpisal. Po besedah župnijskega upravitelja župnije Sebastijana Valentana gre za znamenje posebne papeževe ...