Marjan BuničMarjan Bunič
Andrej NovljanAndrej Novljan
Alen SalihovićAlen Salihović
Neža in Damjan Pančur (foto: Rok Mihevc)
Neža in Damjan Pančur

Neža in Damjan Pančur – Vse v večjo božjo slavo

Festival Ritem srca | 04.10.2018, 07:44 Rok Mihevc

Ritem srca skoraj ne mire več brez Neže in Damjana Pančurja, ki na dogodku sodelujeta že nekaj let. Letos bodo nastopili kar trije, saj sta v veselem pričakovanju.

Sporočilo pesmi »Vse v večjo božjo slavo«

Z njo se želiva zahvaliti za najine darove Bogu, saj talente deliva v večjo božjo slavo.

Kako živita vero in kako bi nagovorila mlade k vztrajanju v veri?

Midva se najbolj poistovetiva z glasbo, celo bolj kot z molitvijo. Seže zelo globoko in ima meditativen pomen.

O sodobni krščanski glasbi

Ne bi rekel, da je krčanska glasba v Sloveniji slabša kot v tujini, ker se tudi tu izpopolnjujemo in smo veliko naredili na tem področju. V tujini so usmerjeni bolj na veliko, tudi na marketing in zadeve se lotevajo profesionalno na vseh področjih.

Mogoče v Sloveniji pogrešamo več podobnih dogodkov, da bi ljudje to zadevo vzeli za svojo in bi prisluhnili sporočilnim besedilom in melodijam.

Povabilo na Ritem srca

Midva vabiva vse, ki so že dolgoletni poslušalci in ki spremljajo festival, da se udeležijo Ritma srca, ker ga bomo zopet popestrili z novimi skladbami!

Neža in Damjan Pančur

Festival Ritem srca
Križev pot na Ljubljanski grad (photo: Zan Senicar) Križev pot na Ljubljanski grad (photo: Zan Senicar)

Mladi na ljubljanske ulice ponesli molitev

Molitveno vzdušje je vladalo sinoči na ljubljanskih ulicah, ko je več kot sto mladih molilo križev pot. Jakob Rus iz Katoliške mladine je pojasnil, da so molitev začeli na Kongresnem trgu, ...

Peter Prevc (photo: STA) Peter Prevc (photo: STA)

Peter Prevc: Vzgonski veter Svetega Duha vedno deluje

Današnji dan v Planici se bo zapisal v zgodovino. Najuspešnejši slovenski skakalec vseh časov Peter Prevc je pred več kot 20 tisoč gledalci pomahal v slovo več kot 15 letni profesionalni karieri.

Šunka zorjena po tradicionalnem postopku (photo: KZ Laško) Šunka zorjena po tradicionalnem postopku (photo: KZ Laško)

Kako skuhati sočno velikonočno šunko?

Eno od vprašanj, ki se gospodinjam postavlja v teh dneh je, kako skuhati velikonočno šunko, da bo res sočna in okusna. Peter Oprčkal iz Kmetijske zadruge Laško pravi, da je to najbolj odvisno od ...

Pirhi obarvani z naravnimi barvami (photo: Miša Pušenjak) Pirhi obarvani z naravnimi barvami (photo: Miša Pušenjak)

Miša Pušenjak: Naravne barve za pirhe

Skoraj vsaka gospodinja dobro obvlada pripravo pirhov v rjavo rdečih odtenkih, ki najpogosteje temelji na kuhanju jajc v čebulnih olupkih. Bolj kot je čebula temne barve, bolj izrazit je tudi ...