Slavi Košir
Miha Močnik
Petra Stopar
Glasbena skupina Spes (foto: Osebni arhiv)
Glasbena skupina Spes

VIDEO: Glasbena skupina Spes - Mir srca

02.10.2018, 12:16 Rok Mihevc

Glasbena skupina Spes se bo tokrat na Ritmu srca predstavila drugič. Kot pravijo, so navdušeni nad festivalom, saj se na njem lahko predstavijo glasbeniki, ki ustvarjajo tovrstno glasbo in se srečajo z ljudmi, ki jih poslušajo.

O imenu skupine

»Spes« izhaja iz latinščine in pomeni upanje. Naslanjamo se na svetopisemski odlomek »oklepamo se neomajne izpovedi upanja, ker je on, ki da obljubo, zvest.« Z imenom želimo pričevati, da je Bog naše upanje.

Sporočilo pesmi »Mir srca«

Velikokrat se znajdemo v situaciji, ko nam zmanjka volje in se izgubimo v ritmu današnjega stila življenja. Preveč živimo kot tekmovalci, ne pa kot bratje in sestre. Nemir pa nam prinaša temo in sence, zato se je potrebno ustaviti in premisliti, kdo je tisti, v katerem najdem pravi mir. S pesmijo želimo sporočiti, da zaupanje v Boga prinese mir, kljub negotovosti.

Najljubši verz iz pesmi

»V zaupanju ohranjam mir in slišim tvoj glas.«

Kako živite vero in kako bi nagovorili mlade k vztrajanju v veri?

Današnja družba spodbuja k temu, da Bog ni potreben in smo zmožni premagati sami vse ovire. A mladi naj skušajo najti okolje in družbo, v kateri se bodo počutili varne. V slovenski Cerkvi se najdejo takšne skupine, ki so blizu Boga, pa tudi preko glasbe lahko zelo dobro utrdimo našo vero. Bog je ljubeči oče, tudi če se izgubimo in pademo. On čaka, ne glede na to, kaj se zgodi. Vera te bogati in te ne omejuje.

Povabilo na Ritem srca

Zelo lepo vas vabimo na Ritem srca 2018, bo super večer slavljenja našega Gospoda. Skupaj bomo zapeli nove pesmi in tiste znane. Se bomo zabavali in veselili, ne bo vam žal!


Glasbena skupina Spes

Glasbena skupina SPES

Bi vas zanimalo še kaj podobnega?
Ritem_srca

Pomembno: Prosimo, da se pri komentiranju držite spletnega bontona in pravil našega spletnega portala. Pridržujemo si pravico moderiranja.

Srečanje škofa Sajeta z vojaškim in policijskim vikariatom (photo: Škofija Novo mesto) Srečanje škofa Sajeta z vojaškim in policijskim vikariatom (photo: Škofija Novo mesto)

Novi škof Saje na obiskih

Novomeški škof Andrej Saje po škofovskem posvečenju, ki je bilo dober mesec nazaj, obiskuje lokalne oblasti, ustanove in druge organizacije. Tako se je te dni mudil pri novomeškemu županu, na ...

Lastnoročno podpisano pismo papeža Frančiška (photo: nadškofija Maribor) Lastnoročno podpisano pismo papeža Frančiška (photo: nadškofija Maribor)

Otroci v Malečniku pisali papežu. On pa njim nazaj.

Papež Frančišek je otrokom v Malečniku poslal osebno pismo, ki ga je tudi sam podpisal. Po besedah župnijskega upravitelja župnije Sebastijana Valentana gre za znamenje posebne papeževe ...