Alen SalihovićAlen Salihović
Glasbena skupina Spes (foto: Osebni arhiv)
Glasbena skupina Spes

VIDEO: Glasbena skupina Spes - Mir srca

Festival Ritem srca | 02.10.2018, 12:16 Rok Mihevc

Glasbena skupina Spes se bo tokrat na Ritmu srca predstavila drugič. Kot pravijo, so navdušeni nad festivalom, saj se na njem lahko predstavijo glasbeniki, ki ustvarjajo tovrstno glasbo in se srečajo z ljudmi, ki jih poslušajo.

O imenu skupine

»Spes« izhaja iz latinščine in pomeni upanje. Naslanjamo se na svetopisemski odlomek »oklepamo se neomajne izpovedi upanja, ker je on, ki da obljubo, zvest.« Z imenom želimo pričevati, da je Bog naše upanje.

Sporočilo pesmi »Mir srca«

Velikokrat se znajdemo v situaciji, ko nam zmanjka volje in se izgubimo v ritmu današnjega stila življenja. Preveč živimo kot tekmovalci, ne pa kot bratje in sestre. Nemir pa nam prinaša temo in sence, zato se je potrebno ustaviti in premisliti, kdo je tisti, v katerem najdem pravi mir. S pesmijo želimo sporočiti, da zaupanje v Boga prinese mir, kljub negotovosti.

Najljubši verz iz pesmi

»V zaupanju ohranjam mir in slišim tvoj glas.«

Kako živite vero in kako bi nagovorili mlade k vztrajanju v veri?

Današnja družba spodbuja k temu, da Bog ni potreben in smo zmožni premagati sami vse ovire. A mladi naj skušajo najti okolje in družbo, v kateri se bodo počutili varne. V slovenski Cerkvi se najdejo takšne skupine, ki so blizu Boga, pa tudi preko glasbe lahko zelo dobro utrdimo našo vero. Bog je ljubeči oče, tudi če se izgubimo in pademo. On čaka, ne glede na to, kaj se zgodi. Vera te bogati in te ne omejuje.

Povabilo na Ritem srca

Zelo lepo vas vabimo na Ritem srca 2018, bo super večer slavljenja našega Gospoda. Skupaj bomo zapeli nove pesmi in tiste znane. Se bomo zabavali in veselili, ne bo vam žal!


Glasbena skupina Spes
Glasbena skupina Spes

Glasbena skupina SPES

Festival Ritem srca
Obzorja duha (photo: Zajem zaslona) Obzorja duha (photo: Zajem zaslona)

Cenzura v oddaji Obzorja duha?

»Žalostna sem zaradi dogajanj... Nov prevod Svetega pisma iz izvirnih jezikov v slovenski jezik, vrhunsko delo v slovenski zgodovini za študij in razumevanje nam vsem, prispevek v oddaji Obzorja ...

Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija) Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija)

Vzemimo Boga zares

Živimo v duhovni shizofreniji, ki na prvi pogled ni prepoznavna. Na eni strani poudarjamo, kako imamo pravico izbrati lastni slog in stil življenja, kako je naša pravica izbira identitete, celo ...

Skrbno izbirajmo obutev.  (photo: PixaBay) Skrbno izbirajmo obutev.  (photo: PixaBay)

Zakaj je dobro kupovati obutev popoldne?

Vida Ozis je ustanoviteljica blagovne znamke AN.NIKA, je direktorica Centra medicinske pedikure, razvila je medicinsko sponko - vse ostale, ki so prisotne na domačem trgu, so iz uvoza. Večina si ...