Blaž Lesnik
Andrej Novljan
Petra Stopar
kardinal Parolin v pogovoru za Radio Ognjišče (foto: Izidor Šček)
kardinal Parolin v pogovoru za Radio Ognjišče

Papež je pripravljen obiskati Severno Korejo

19.10.2018, 14:16 Marta Jerebič

To je po včerajšnjem srečanju med Frančiškom in južnokorejskim predsednikom Mun Dže Inom dejal vatikanski državni tajnik, kardinal Pietro Parolin. Dodal pa je, da so za takšno potovanje potrebne priprave in preudarnost. Povabilo severnokorejskega voditelja je le prvi pristop. Dogodek pa bi lahko prispeval k procesu sprave in jedrskem razoroževanju, je še dejal.

Vatikanski tiskovni predstavnik Greg Burke je medtem pojasnil, da ne načrtujejo papeževega obiska na Tajvan. Podpredsednik te države je povabilo papežu predal v nedeljo, ko se je udeležil kanonizacije sedmih novih svetnikov. Dodajmo, da je Vatikan eden od 17-ih držav, ki ima vzpostavljene diplomatske odnose s Tajvanom, s Kitajsko pa še ne, je bil pa pred kratkim med Vatikanom in Kitajsko podpisan dogovor o imenovanju škofov.

Bi vas zanimalo še kaj podobnega?
Svet, Cerkev po svetu, Papež in Sveti sedež

Pomembno: Prosimo, da se pri komentiranju držite spletnega bontona in pravil našega spletnega portala. Pridržujemo si pravico moderiranja.

Sveta maša (photo: Cathopic) Sveta maša (photo: Cathopic)

K maši preko spleta ali v cerkev?

Vodja urada za liturgijo kardinal Robert Sarah je v pismu predsednikom škofovskim konferenc zapisal, da prenos svete maše ne more nadomestiti fizične navzočnosti v cerkvi. Kjer zdravstvene razmere ...

Paradižnikova mezga (photo: Pixabay) Paradižnikova mezga (photo: Pixabay)

Sestra Nikolina: Pripravimo paradižnikovo mezgo

Testenine, golaž, pica ... paradižnikovo mezgo potrebujemo na (skoraj) vsakem koraku. Če vam je paradižnik dobro oborodil, si jo lahko pripravite sami. Domačo in brez umetnih konzervansov. Sestra ...