Slavi KoširSlavi Košir
Marko ZupanMarko Zupan
Marta JerebičMarta Jerebič

Odmik za ženske

| 18.09.2018, 12:26 Matjaž Merljak

Katoliško žensko gibanje pri Katoliški akciji celovške oz. krške škofiji na avstrijskem Koroškem to soboto v domu Sodalitas v Tinjah pripravlja odmik za ženske. Program je namenjen tudi za udeleženke iz Slovenije.

Kot nam je povedala Frančiška Trpin Jelovčan je dan namenjen "polnjenju »baterij« za vsakdanje obveznosti" in za udeleženke pripravljajo sproščujoč in rahločuten program.

Potekal bo v treh sklopih, osrednja gostja pa bo sestra Veronika Verbič, šolska sestra svetega Frančiška Kristusa kralja.

Organizatorji so v vabilu zapisali: Zaupanje vam, zaupanje drugim in zaupanje Bogu, to je vir moči in svobode, ki ustvarja prostor za življenje, veselje in ustvarjalnost. Različni dejavniki ga krepijo in prav tako različni slabijo. Poznavanje enih in drugih pa je v pomoč, da se z njimi soočimo sami in z Božjo pomočjo. Zaželene so prijave.

Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc) Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc)

Kolikšno škodo je povzročila pozeba? #podkast

Po prehodu izrazite hladne fronte pred tednom dni, smo v petek, v nedeljo in včeraj bili priče pozebi. Razmere so se krajevno zelo razlikovale, prav vse sadjarje in kmete pa je strah, da to pomeni ...

Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj) Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj)

Pri svojem delu vedno izpostavi bistveno

Lojze Čemažar je z nami v oddaji Naš gost spregovoril o svoji umetniški poti, pomenu družine, šol, ki so ga oblikovale in se zahvalil za prejeto priznanje sv. Cirila in Metoda.