Štefan IskraŠtefan Iskra
Jaka KorenjakJaka Korenjak
Alen SalihovićAlen Salihović

Rožni venec – orožje za boj proti zlu

Slovenija | 01.10.2018, 11:25 Marjana Debevec

Papež Frančišek v oktobru, mesecu rožnega venca, začenja kampanjo molitve proti zlu, ki deli krščansko skupnost. Vernike z vseh celin vabi, naj se vsak dan obrnemo na Marijo in nadangela Mihaela, da bi varovala Cerkev v teh težkih časih. Molimo tudi, da bi se Cerkev vedno bolj zavedala svojih napak in storjenih zlorab ter obnovila svoj boj za to, da zlo ne bi zmagalo.

Papež je v svojem pismu Božjemu ljudstvu iz 20. avgusta poudaril, da trpi celotno telo, če trpi en ud telesa. V času, ko te rane vedno bolj prihajajo v javnost, nam bo molitev k Mariji pomagala rasti v ljubezni in zvestobi Cerkvi, je prepričan direktor mednarodne molitvene mreže za papeža, jezuit p. Frédéric Fornos, kateremu je papež tudi posredoval svojo pobudo. »V oktobru sveti oče vabi vse vernike k bolj zavzeti osebni in skupni molitvi. Vabi nas, naj v tem času krize Marija pomaga Cerkvi. Vemo, da je Ona ostala pod križem tudi takrat, ko so vsi apostoli zbežali. Ona nam pomaga biti z Jezusom pod križem«, še pravi p. Fornos.

POD TVOJE VARSTVO PRIBEŽIMO

Pod tvoje varstvo pribežimo,

o sveta božja Porodnica,

ne zavrzi naših prošenj

v naših potrebah,

temveč reši nas

vselej vseh nevarnosti,

o častitljiva in blagoslovljena Devica,

naša gospa, naša srednica,

naša besednica!

S svojim Sinom nas spravi,

svojemu Sinu nas priporoči,

svojemu Sinu nas izroči!


MOLITEV K NADANGELU MIHAELU, KI NAM JO PREDLAGA PAPEŽ

Sveti nadangel Mihael,

brani nas v boju,

bodi nam v pomoč zoper zlobnost

in zalezovanje hudobnega duha.

Ukroti naj ga vsemogočni Bog,

ponižno zato prosimo.

In ti vodnik nebeške vojske,

satana in druge hudobne duhove,

ki hodijo po svetu v pogubo duš,

z Božjo pomočjo v pekel pahni.

Amen.

Temelj in zagotovilo edinosti Cerkve je prav Petrov naslednik, ki nas sedaj vabi k poglobljeni molitvi rožnega venca. Njegova vloga se je skozi stoletja tudi spreminjala. »V dvajsetem stoletju smo pa priče mnogim papežem svetnikom. Kakor je bilo tudi v prvih petih, šestih stoletjih zelo veliko papežev, ki so pretrpeli mučeniško smrt. In s tako obliko papeštva kot moralno avtoriteto, kot lik svetnika – s takim likom se srečujemo tudi danes«, je o papežu za naš radio dejal ekleziolog dr. Bogdan Dolenc.

K pomnožitvi molitve rožnega venca vas vabimo tudi na Radiu Ognjišče. V nedeljo, na praznik Rožnovenske Matere Božje pa vas vabimo tudi, da se nam skupaj z brati frančiškani pridružite pri molitvi in sveti maši na Brezjah.

 

Slovenija, Svet, Cerkev na Slovenskem, Cerkev po svetu, Papež in Sveti sedež
Obzorja duha (photo: Zajem zaslona) Obzorja duha (photo: Zajem zaslona)

Cenzura v oddaji Obzorja duha?

»Žalostna sem zaradi dogajanj... Nov prevod Svetega pisma iz izvirnih jezikov v slovenski jezik, vrhunsko delo v slovenski zgodovini za študij in razumevanje nam vsem, prispevek v oddaji Obzorja ...

Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija) Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija)

Vzemimo Boga zares

Živimo v duhovni shizofreniji, ki na prvi pogled ni prepoznavna. Na eni strani poudarjamo, kako imamo pravico izbrati lastni slog in stil življenja, kako je naša pravica izbira identitete, celo ...