Blaž LesnikBlaž Lesnik
Boštjan SmoleBoštjan Smole
Alen SalihovićAlen Salihović

Ameriški škofje jutri k papežu

Svet | 12.09.2018, 10:26 Marjana Debevec

V luči škandalov spolnih zlorab, ki v zadnjih tednih pretresajo Cerkev v ZDA, bo po besedah tiskovnega predstavnika Svetega sedeža Grega Burka papež Frančišek jutri opoldne sprejel vodstvo tamkajšnje škofovske konference.

Med njimi bo tudi predsednik papeške Komisije za zaščito mladoletnih kardinal Sean Patrick O’Malley, ki je tudi član skupine devetih kardinalov, ki papežu svetujejo pri prenovi rimske kurije. Omenjena skupina bo delo sklenila danes.

O krizi zaradi spolnih zlorab pa je na predstavitvi knjige o papežu Benediktu XVI. spregovoril tudi njegov osebni tajnik msgr. Georg Gaenswein. Po njegovih besedah gre pri omenjenem škandalu za 11. september Katoliške Cerkve.

Obenem pa je msgr. Gaenswein tudi poudaril, da je bilo zgražanje zaslužnega papeža leta 2008 v pogovoru z ameriškimi škofi med obiskom v ZDA zaradi globokega sramu, ki je posledica spolnih zlorab mladoletnih, očitno zaman, kot žal vidimo danes.

Svet, Cerkev po svetu, Papež in Sveti sedež
Naslovnica knjige V postelji s sovražnikom (photo: ) Naslovnica knjige V postelji s sovražnikom (photo: )

Živela sem z romantičnim narcisom

Vse, kar si je Petra Strelec želela, je bila ljubezen, spoštovanje, nežnost in varnost. Vse tisto torej, kar ji je manjkalo v zgodnjem otroštvu, je iskala v moškem. Tega ni našla. V času ...