Maja MorelaMaja Morela
Jakob ČukJakob Čuk
Petra StoparPetra Stopar
Papež med sveto mašo v domu sv. Marte (foto: Vatican News)
Papež med sveto mašo v domu sv. Marte

Papež: Škandal in delitve premagata tišina in molitev

Svet | 04.09.2018, 08:49 Marjana Debevec

Papež Frančišek po poletnem premoru nadaljuje svete maše v kapeli doma sv. Marte. Med razlago včerajšnjega evangelija, ko Jezus ob napadih nanj molči, je poudaril, da lahko težnji po škandalu in delitvi nasprotujemo le s tišino in molitvijo. Gospod pa nam da milost razločevanja, kdaj govoriti in kdaj molčati, je zatrdil.

»Tišina zmaguje, vendar le preko Križa. Jezusova tišina. Kolikokrat se v družini začnejo prepiri o politiki, športu, denarju in slej ko prej družine razpadejo. Jasno je, da jih je hudič hotel uničiti.

Tišina. Najprej povedati svoje, potem pa molčati. Resnica je namreč blaga, resnica je tiha, resnica ni hrupna. To, kar je storil Jezus, ni lahko. Krščansko dostojanstvo pa je zakoreninjeno v Božji moči. Z ljudmi, ki nimajo dobrih namenov, ki iščejo samo škandal, delitve in uničenje, tudi v družinah, je potrebna tišina. In molitev«, je še dejal sveti oče.

Svet, Cerkev po svetu
Borut Pahor na Stični mladih (photo: Stična mladih) Borut Pahor na Stični mladih (photo: Stična mladih)

Kakšno popotnico Stični mladih daje Borut Pahor?

Le še nekaj ur nas loči do največjega dogodka za katoliško mladino pri nas, Stične mladih. Da gre za zelo pomemben dogodek, priča tudi dejstvo, da se dogodka zadnja leta udeležujejo tudi ...

Srb Nemanja Majdov je prekršil pravila, ker se je pokrižal (photo: posnetek zaslona) Srb Nemanja Majdov je prekršil pravila, ker se je pokrižal (photo: posnetek zaslona)

Ker se je pokrižal, so ga suspendirali

Srbski judoist Nemanja Majdov je sporočil, da je dobil petmesečno prepoved nastopanja zaradi kršenja verskih pravil Svetovne judoistične zveze na nedavnih olimpijskih igrah v Parizu.

Br. Luka Modic, kapucin je duhovni vodja vsebin Stične (photo: NL) Br. Luka Modic, kapucin je duhovni vodja vsebin Stične (photo: NL)

Ta zemlja ni konec, na njej le kampiramo.

Vera je predaja, pravi Luka Modic, začne se, ko prepustimo Bogu, da deluje v nas in vodi naše življenje. "Ko rečemo: "Zgodi se", Bog položi v nas seme, ki se počasi razvija. Tudi vera se mora ...

Siliranje (photo: Franz W. / Pixabay) Siliranje (photo: Franz W. / Pixabay)

EU komisija odobrila povišana predplačila SKP

Na Evropski komisiji so prejšnji petek odločili, da lahko države članice EU odslej upravičencem do plačil Skupne kmetijske politike, od 16. oktobra letos izplačajo višja predplačila za ...