Mateja SubotičanecMateja Subotičanec
Marko ZupanMarko Zupan
Petra StoparPetra Stopar

SSK pripravil 10. vseslovensko konferenco zdravnikov

Slovenci po svetu | 24.05.2018, 09:48 Matjaž Merljak

Svetovni slovenski kongres SSK je skupaj z Medicinsko fakulteto Univerze v Ljubljani in Slovenskim zdravniškim društvom pripravil 10. konferenco slovenskih zdravnikov iz sveta in Slovenije, ki danes in jutri poteka v Ljubljani.

Osrednje programske točke konference so: Spomin na dediščino prof. dr. Marije Bernik, Zdravstveni sistem - Slovenija in svet, Zdravstveni sistem, organizacija in zdravljenje naj ostane v rokah zdravnikov, Družinski zdravnik in njegovo poslanstvo, Etika v medicini, predstavili bodo tudi raziskovalna dela in dobre prakse doma in po svetu.

Ob začetku konference so izdali tudi zbornik s prispevki sodelujočih v programu, ki je na voljo na konferenci, v pisarni Svetovnega slovenskega kongresa in na njihovi spletni strani.

Častni pokrovitelj konference je predsednik države Borut Pahor, slavnostni govornik pa predsednik uprave in generalni direktor, Krka, d.d., Novo mesto Jože Colarič.

Udeležbo na konferenci so med drugim napovedali nekateri ugledni gostje iz sveta: prof. dr. Roberto Rene Favaloro iz Argentine, prof. dr. Igor D. Gregorič iz ZDA, prof. dr. Thomas G. Zorc iz ZDA, dr. Vojko Kavčič iz ZDA, prof. dr. Marjan Slak Rupnik z Dunaja ...

Ob sklepu srečanja bo jutri ob 19. uri slavnostni koncert – Slovenija jutri, in sicer v Linhartovi dvorani Cankarjevega doma. Nastopili bodo: Matjaž Robavs in Nina Pušlar, Trio Vivere, Zbor otrok Škofijske klasične gimnazije in Osnovne šole dr. Alojzija Šuštarja.

Slovenci po svetu
Spominski shod Nove slovenske zaveze leta 2015 na katerem so se spomnili vseh žrtev komunističnega nasilja. (photo: STA) Spominski shod Nove slovenske zaveze leta 2015 na katerem so se spomnili vseh žrtev komunističnega nasilja. (photo: STA)

Začelo se bo z zvonjenjem zvonov po vsej Sloveniji

Na Trgu republike v Ljubljani bo drevi slovesnost v spomin na žrtve komunističnega nasilja. Dogodek, ki bo potekal v duhu lani ukinjenega narodnega dneva spomina, pripravljajo Nova Slovenska ...

Dan spomina na žrtve komunističnega nasilja: Utrinek iz slovesnosti 16.05.2023 (photo: ARO) Dan spomina na žrtve komunističnega nasilja: Utrinek iz slovesnosti 16.05.2023 (photo: ARO)

Dan spomina

Ta četrtek, 16. maja ob 21. uri, na predvečer lani ukinjenega narodnega dneva spomina na žrtve komunističnega nasilja, smo spet povabljeni na slovesnost na Trg republike v Ljubljani. Štiri civilno ...