Damijana Medved
Matej Kržišnik
Petra Stopar
31.05.2018, 12:59 Marta Jerebič

Medžugorje dobilo apostolskega vizitatorja

Župnija Medžugorje je dobila apostolskega vizitatorja, ki bo odgovoren Svetemu sedežu. Papež je na to mesto imenoval poljskega nadškofa Henryka Hoserja, ki je lani poleti preučeval pastoralne potrebe romarjev v tamkajšnjem Marijinem svetišču. Sedaj bo zagotavljal redno in neprekinjeno spremstvo župnijske skupnosti v Medžugorju, kakor tudi vernikom, ki pridejo tja kot romarji.

Vatikanski tiskovni predstavnik Greg Burke je poudaril pastoralni značaj Hoserjevega poslanstva – ne bo se namreč ukvarjal z verodostojnostjo Marijinih prikazovanj v Medžugorju. Kot je še pojasnil Burke, se z imenovanjem medžugorska zgodba še ne končuje, ampak gre le za naslednji korak v Hoserjevem poslanstvu. Nadškof bo bival v Medžugorju, da bo tako bolje sodeloval s krajevnim škofom in frančiškani.

Bi vas zanimalo še kaj podobnega?
Cerkev po svetu, Papež in Sveti sedež

Pomembno: Prosimo, da se pri komentiranju držite spletnega bontona in pravil našega spletnega portala. Pridržujemo si pravico moderiranja.

Marko Juhant (photo: ARO) Marko Juhant (photo: ARO)

Vzgoja se odvija na odru – z našim zgledom

Otroci nas ves čas opazujejo. Njihovo opazovanje nas ne moti, morda mu niti ne namenjamo posebne pozornosti, zmoti pa nas opazovanje sosedov in sorodnikov, ko začnemo drugače nastopati. To so ...

Nadškof Hoser v Medjugorju (photo: Vatican insider) Nadškof Hoser v Medjugorju (photo: Vatican insider)

Medžugorje dobilo apostolskega vizitatorja

Župnija Medžugorje je dobila apostolskega vizitatorja, ki bo odgovoren Svetemu sedežu. Papež je na to mesto imenoval poljskega nadškofa Henryka Hoserja, ki je lani poleti preučeval ...