Jure SešekJure Sešek
Mark GazvodaMark Gazvoda
Petra StoparPetra Stopar

Volilna nedelja na Radiu Ognjišče

Slovenija | 01.06.2018, 12:57 Tanja Dominko

Na volilno nedeljo pripravljamo posebno oddajo Volitve 2018, ki jo začenjamo ob 20. uri. Z gostoma v studiu Larisom Gaiserjem in Martinom Nahtigalom bomo komentirali volilne izide, vmes pa prisluhnili stališčem Slovenske škofovske konference, Karitas in Socialne akademije do politike, ki se poslavlja.

Ljubljanski nadškof in metropolit Stanislav Zore, generalni tajnik Karitas Cveto Uršič in direktor Socialne akademije Matej Cepin bodo spregovorili o svoji odvisnosti oziroma neodvisnosti od vladne garniture ter predstavili izzive, ki jih sami vidijo na področjih, kjer delujejo.

V studiu se nam bosta pridružila Laris Gaiser, geopolitični analitik in odličen poznavalec tako notranjega kot zunanje političnega dogajanja, pa tudi Martin Nahtigal, sodelavec portala Domovina.je in Skupnosti katoliške mladine. Ko bo že bolj jasno, kdo je zmagovalec volitev, kdo poraženec, se nam bo s pomočjo njunih komentarjev slika prihodnje vlade in odločitev, ki so pred njo, mnogo bolj natančno izrisala. Bodite torej z nami v nedeljo, 3. junija, med 20. in 22. uro, za vas se bomo trudili Tone Gorjup, Petra Stopar, Andrej Šinko, Helena Škrlec in Tanja Dominko, s fotografijami za spletno stran in facebook pa bo svoj kamenček v mozaik prispeval Rok Mihevc.

Slovenija, Politika
Borut Pahor na Stični mladih (photo: Stična mladih) Borut Pahor na Stični mladih (photo: Stična mladih)

Kakšno popotnico Stični mladih daje Borut Pahor?

Le še nekaj ur nas loči do največjega dogodka za katoliško mladino pri nas, Stične mladih. Da gre za zelo pomemben dogodek, priča tudi dejstvo, da se dogodka zadnja leta udeležujejo tudi ...

Srb Nemanja Majdov je prekršil pravila, ker se je pokrižal (photo: posnetek zaslona) Srb Nemanja Majdov je prekršil pravila, ker se je pokrižal (photo: posnetek zaslona)

Ker se je pokrižal, so ga suspendirali

Srbski judoist Nemanja Majdov je sporočil, da je dobil petmesečno prepoved nastopanja zaradi kršenja verskih pravil Svetovne judoistične zveze na nedavnih olimpijskih igrah v Parizu.

Br. Luka Modic, kapucin je duhovni vodja vsebin Stične (photo: NL) Br. Luka Modic, kapucin je duhovni vodja vsebin Stične (photo: NL)

Ta zemlja ni konec, na njej le kampiramo.

Vera je predaja, pravi Luka Modic, začne se, ko prepustimo Bogu, da deluje v nas in vodi naše življenje. "Ko rečemo: "Zgodi se", Bog položi v nas seme, ki se počasi razvija. Tudi vera se mora ...

Siliranje (photo: Franz W. / Pixabay) Siliranje (photo: Franz W. / Pixabay)

EU komisija odobrila povišana predplačila SKP

Na Evropski komisiji so prejšnji petek odločili, da lahko države članice EU odslej upravičencem do plačil Skupne kmetijske politike, od 16. oktobra letos izplačajo višja predplačila za ...