Jure SešekJure Sešek
Mark GazvodaMark Gazvoda
Petra StoparPetra Stopar

Soočenje pred državnozborskimi volitvami 2018

Slovenija | 15.05.2018, 11:04 Tone Gorjup

Pred predčasnimi državnozborskimi volitvami, ki bodo 3. junija, pripravljamo predvolilna soočenja tudi na Radiu Ognjišče, tokrat v sodelovanju s portalom Domovina.je. Predstavnike političnih strank in list bomo soočili v oddajah »Pogovor o«, ki bosta na sporedu 16. in 23. maja. V sredo 30. maja pa bo oddaja oblikovana kot lepjenka, v kateri bodo stranke predstavile svoje poglede na vprašanja, ki zadevajo različna področja družbenega življenja.

V prvo soočenje smo povabili predstavnike sedmih strank oziroma list, ki želijo priti v parlament. Odzvali so se predstavniki stranke Socialni demokrati, Nove Slovenije Krščanske ljudske stranke, stranke Andrej Čuš in Zeleni, stranke Dobra država in Slovenske ljudske stranke. Povabili smo tudi Stranko Alenke Bratušek in stranko Skupaj naprej, a sogovornika niso mogli zagotoviti. Postavili smo jim vpršanja s področja gospodarstva in davkov, vprašanja, ki zadevajo pravno državo in enakost pred zakonom. Zanimalo nas je, kakšen odnos imajo do reform od pokojninske do zdravstvene in kaj nameravajo narediti, če pridejo na oblast. Kako bi reševali vprašanje demografije? Kako gledajo na zunanjo politiko in kako bi reševali zaplete, v katerih se je znašla Slovenija? Kako bi Sloveniji zagotovili varnost in kako ravnali z migranti? Vse to pa v duhu načel krščanskega socialnega nauka. Prisluhinte nam v sredo, 16. maja ob 17.05, ali poglejte video posnetek soočenja na portalu Domovina. je, ki bo na voljo na isti dan ob 20. uri.

Slovenija, Politika
Borut Pahor na Stični mladih (photo: Stična mladih) Borut Pahor na Stični mladih (photo: Stična mladih)

Kakšno popotnico Stični mladih daje Borut Pahor?

Le še nekaj ur nas loči do največjega dogodka za katoliško mladino pri nas, Stične mladih. Da gre za zelo pomemben dogodek, priča tudi dejstvo, da se dogodka zadnja leta udeležujejo tudi ...

Srb Nemanja Majdov je prekršil pravila, ker se je pokrižal (photo: posnetek zaslona) Srb Nemanja Majdov je prekršil pravila, ker se je pokrižal (photo: posnetek zaslona)

Ker se je pokrižal, so ga suspendirali

Srbski judoist Nemanja Majdov je sporočil, da je dobil petmesečno prepoved nastopanja zaradi kršenja verskih pravil Svetovne judoistične zveze na nedavnih olimpijskih igrah v Parizu.

Br. Luka Modic, kapucin je duhovni vodja vsebin Stične (photo: NL) Br. Luka Modic, kapucin je duhovni vodja vsebin Stične (photo: NL)

Ta zemlja ni konec, na njej le kampiramo.

Vera je predaja, pravi Luka Modic, začne se, ko prepustimo Bogu, da deluje v nas in vodi naše življenje. "Ko rečemo: "Zgodi se", Bog položi v nas seme, ki se počasi razvija. Tudi vera se mora ...

Siliranje (photo: Franz W. / Pixabay) Siliranje (photo: Franz W. / Pixabay)

EU komisija odobrila povišana predplačila SKP

Na Evropski komisiji so prejšnji petek odločili, da lahko države članice EU odslej upravičencem do plačil Skupne kmetijske politike, od 16. oktobra letos izplačajo višja predplačila za ...