Štefan IskraŠtefan Iskra
Marko ZupanMarko Zupan
Andrej ŠinkoAndrej Šinko

Papež rimski škofiji: potrebna je revolucija nežnosti

Svet | 15.05.2018, 09:17 Marta Jerebič

Papež Frančišek se je sinoči v lateranski baziliki srečal s svojo škofijo oziroma njenimi škofi, duhovniki, redovniki, redovnicami in laiki. S tem se je sklenila pobuda, ki so jo po župnijah začeli pred letošnjim postom – razmišljali so o duhovnih boleznih oziroma naporih pri oznanjevanju evangelija. Ob tem so ugotovili neko splošno utrujenost župnij.

Papež je dejal, da je treba prisluhniti kriku ljudstva in se ne zapirati vase. Po njegovih besedah mora rimska škofija na individualizem, osamljenost in razdrobljenost odgovoriti z revolucijo nežnosti. Pred nagovorom je odgovoril na štiri vprašanja, med drugim je izrazil zaskrbljenost zaradi mladih, ki živijo v virtualnem svetu. Ko se srečajo z njim, prosijo za selfie, a le redko kdo mu poda roko. Pozdravljajo s telefonom in pozabljajo na človeški stik.

Svet, Cerkev po svetu, Papež in Sveti sedež
Obzorja duha (photo: Zajem zaslona) Obzorja duha (photo: Zajem zaslona)

Cenzura v oddaji Obzorja duha?

»Žalostna sem zaradi dogajanj... Nov prevod Svetega pisma iz izvirnih jezikov v slovenski jezik, vrhunsko delo v slovenski zgodovini za študij in razumevanje nam vsem, prispevek v oddaji Obzorja ...