Jure SešekJure Sešek
Mark GazvodaMark Gazvoda
Petra StoparPetra Stopar
Papež Frančišek avdienca (foto: Radio Vatikan)
Papež Frančišek avdienca

Bog nikoli ne zataji svojih otrok, niti najhujših malopridnežev

Papež in Sveti sedež | 09.05.2018, 14:10 Marta Jerebič

Papež Frančišek je pri današnji splošni avdienci nadaljeval razmišljanja o krstu, zakramentu, ki po njegovih besedah odtisne neizbrisen duhovni pečat, ki ga ne more izbrisati noben greh, čeprav slednji preprečuje, da bi krst obrodil sadove odrešenja. Sveti oče je znova povabil tudi k molitvi rožnega venca za Sirijo.

Papež Frančišek je znova spregovoril o usmiljenju, ki prežema odnos Boga do svojih otrok.

»Krstnega pečata nikoli ne izgubimo. Četudi oseba postane malopridnež, ki ubija ljudi, ki povzroča krivico, krstni pečat ne izgine.« Še naprej ostane Božji otrok, ki je sicer proti Bogu, a Bog ga nikoli ne zataji, je poudaril papež.

Za rojstvo novega človeka je potrebno, da se človek, pokvarjen zaradi greha, spremeni v prah. S krstom smo bili skupaj z Jezusom pokopani v smrt, da bi prav tako, kot je Kristus vstal od mrtvih, tudi mi lahko stopili v novo življenje. »Krst nam odpre vrata v življenje vstajenja, ne posvetno življenje, ampak življenje v skladu z Jezusom.« To po papeževih besedah pomeni, da kot kristjani pričujemo vero in dejavno ljubezen oziroma služimo drugim.

Papež in Sveti sedež
Borut Pahor na Stični mladih (photo: Stična mladih) Borut Pahor na Stični mladih (photo: Stična mladih)

Kakšno popotnico Stični mladih daje Borut Pahor?

Le še nekaj ur nas loči do največjega dogodka za katoliško mladino pri nas, Stične mladih. Da gre za zelo pomemben dogodek, priča tudi dejstvo, da se dogodka zadnja leta udeležujejo tudi ...

Srb Nemanja Majdov je prekršil pravila, ker se je pokrižal (photo: posnetek zaslona) Srb Nemanja Majdov je prekršil pravila, ker se je pokrižal (photo: posnetek zaslona)

Ker se je pokrižal, so ga suspendirali

Srbski judoist Nemanja Majdov je sporočil, da je dobil petmesečno prepoved nastopanja zaradi kršenja verskih pravil Svetovne judoistične zveze na nedavnih olimpijskih igrah v Parizu.

Br. Luka Modic, kapucin je duhovni vodja vsebin Stične (photo: NL) Br. Luka Modic, kapucin je duhovni vodja vsebin Stične (photo: NL)

Ta zemlja ni konec, na njej le kampiramo.

Vera je predaja, pravi Luka Modic, začne se, ko prepustimo Bogu, da deluje v nas in vodi naše življenje. "Ko rečemo: "Zgodi se", Bog položi v nas seme, ki se počasi razvija. Tudi vera se mora ...

Siliranje (photo: Franz W. / Pixabay) Siliranje (photo: Franz W. / Pixabay)

EU komisija odobrila povišana predplačila SKP

Na Evropski komisiji so prejšnji petek odločili, da lahko države članice EU odslej upravičencem do plačil Skupne kmetijske politike, od 16. oktobra letos izplačajo višja predplačila za ...