Mateja SubotičanecMateja Subotičanec
Boštjan SmoleBoštjan Smole
Petra StoparPetra Stopar
Alfie živi brez aparatov (foto: splet)
Alfie živi brez aparatov

Alfiejev oče prosi podpornike, naj se umaknejo

Svet | 26.04.2018, 21:34 Marjana Debevec

Alfijev oče Thomas je po drami, ki se je začela, ko je bolnišnica hotela dečka odklopiti od naprav, tokrat prvič za medije prebral uradno izjavo. V njej se vsem podpornikom zahvaljuje, vendar pa jih prosi, da se sedaj umaknejo. Z dečkovo materjo Kate namreč želita v dogovoru z bolnišnico videti, kako naprej. Zagotovil je, da bodo skupaj delali v Alfiejevo dobro, za njegovo dostojanstvo in dobro počutje, ljudi pa prosijo, naj jim dovolijo zasebnost. Zato tudi ne bodo več dajali izjav za medije.

Že pred tem je Thomas novinarjem povedal, da si želijo dečka prepeljati domov, kjer bodo zanj lahko poskrbeli. V bolnišnici namreč ne prejema nobenega posebnega zdravljenja.

Vprašanje, ki se tukaj postavlja, je, kdo je Alfiejevega očeta prislil, da je dal takšno izjavo, v kateri se bolnišnici zahvaljuje za preofesionalnost, medtem ko je še dan prej govoril povsem drugače. Je pa mogoče, da se je za to odločil, ker bi lahko s tem pomagal svojemu sinu.

Spomnimo, da Alfie že od ponedeljka zvečer s pomočjo kisikove maske diha sam, čeprav so zdravniki rekli, da bo umrl, ko ga bodo odklopili od aparatov. Ker je preživel, so mu morali najprej vrniti tekočino, po 36 urah pa še hrano. Zaradi stradanja je sicer oslabel, vendar se po očetovih besedah dobro drži. Pravi, da je miren, kot je videti na sliki, se je celo nasmehnil.

Alfie Evans, dveletni deček, je kazal znake bolezni že od rojstva, ko je imel epileptične napade, a so bili zdravniki mnenja, da ne gre za hujšo okvaro. Po pljučnici, za katero je deček zbolel decembra 2016, se je stanje močno poslabšalo in od takrat je deček v komi v bolnišnici Alder Hay v Liverpoolu. Alfie je zbolel za hudo neozdravljivo nevrološko boleznijo, ki ni raziskana.

Svet, Cerkev po svetu, Papež in Sveti sedež, Evropska Unija
Obzorja duha (photo: Zajem zaslona) Obzorja duha (photo: Zajem zaslona)

Cenzura v oddaji Obzorja duha?

»Žalostna sem zaradi dogajanj... Nov prevod Svetega pisma iz izvirnih jezikov v slovenski jezik, vrhunsko delo v slovenski zgodovini za študij in razumevanje nam vsem, prispevek v oddaji Obzorja ...

Eva Golob (photo: ZSPM) Eva Golob (photo: ZSPM)

Eva Golob: Ponosni na podeželske korenine

»Vsako leto pripravimo zelo pester program skozi celo leto in številni naši dogodki so tradicionalni. Eden takih je državni kviz Mladi in kmetijstvo, ki bo (danes) v Velikih Laščah potekal že ...