Petra StoparPetra Stopar

Alfieja odklopili – papež se je znova zavzel zanj

Svet | 24.04.2018, 07:33 Marjana Debevec

Kljub temu, da je Italija malemu Alfieju Evansu podelila državljanstvo in ga je vatikanska bolnišnica Bambino Gesu' takoj pripravljena sprejeti, je sodnik določil, da ga morajo odklopiti iz aparata za dihanje. To se je zgodilo sinoči ob 22.30. Več ur zatem deček še vedno sam diha.V nekem podobnem primeru je deček sam živel še sedem ur. Papež Frančišek je malo pred tem preko twitterrja zapisal, da je treba najti nove načine zdravljenja in pomoči Alfieju, kar si želijo starši. »Prisluhniti je treba njihovemu trpljenju«, je zapisal.

V bolnišnico v Liverpool je včeraj prispela tudi direktorica vatikanske bolnišnice Bambino Gesu' Mariella Enoc, ki je staršema izrazila papeževo bližino, pa tudi svojo osebno podporo in podporo mnogih mam, ki imajo podobno bolnega otroka kot je Alfie. Njen namen je bil govoriti z vodstvom bolnišnice v Liverpoolu, vendar je le to ni sprejelo. Tako je ostala v čakalnici. Znova je zatrdila, da njena bolnišnica dečka pričakuje z odprtimi rokami.

Svet, Cerkev po svetu
Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc) Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc)

Kolikšno škodo je povzročila pozeba? #podkast

Po prehodu izrazite hladne fronte pred tednom dni, smo v petek, v nedeljo in včeraj bili priče pozebi. Razmere so se krajevno zelo razlikovale, prav vse sadjarje in kmete pa je strah, da to pomeni ...

Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj) Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj)

Pri svojem delu vedno izpostavi bistveno

Lojze Čemažar je z nami v oddaji Naš gost spregovoril o svoji umetniški poti, pomenu družine, šol, ki so ga oblikovale in se zahvalil za prejeto priznanje sv. Cirila in Metoda.