Jure SešekJure Sešek
Miha MočnikMiha Močnik
Tone GorjupTone Gorjup

Papež: Ko se maša konča, se začne prizadevanje za krščansko pričevanje

Cerkev po svetu | 04.04.2018, 13:50 Marta Jerebič

Papež Frančišek je vernike na trgu sv. Petra povabil, naj voščijo veselo veliko noč papežu Benediktu XVI. Pri splošni avdienci pa je končal niz katehez o sveti maši, ki jih je začel 8. novembra lani. Tokrat je govoril še o sklepnem obredu in blagoslovu.

Kristjani ne gredo k maši, da bi opravili tedensko nalogo, potem pa nanjo pozabili. Ko se maša konča, se začne prizadevanje za krščansko pričevanje.

»Maša je kot gorčično zrno, ki potem v vsakdanjem življenju raste in dozori v dobrih delih, držah, ki so podobne Jezusovim.«

Cerkev zapustimo, da bi »šli v miru« in ponesli Božji blagoslov v vsakdanje dejavnosti, v svoje domove, delovna okolja. Vsakokrat ko grem od maše, moram oditi boljši, kot sem bil pred mašo, z več življenja, več moči, več volje za krščansko pričevanje, je dejal papež in dodal, naj si kristjani pustijo razširiti dušo z močjo Svetega Duha, potem ko so prejeli Kristusovo telo in kri. »Ne pustite, da vaše duše postanejo ozke in zaprte, majhne in egoistične, ampak naj postanejo prostrane in velike, z velikimi obzorji« je še dejal papež.

Cerkev po svetu, Papež in Sveti sedež
Borut Pahor na Stični mladih (photo: Stična mladih) Borut Pahor na Stični mladih (photo: Stična mladih)

Kakšno popotnico Stični mladih daje Borut Pahor?

Le še nekaj ur nas loči do največjega dogodka za katoliško mladino pri nas, Stične mladih. Da gre za zelo pomemben dogodek, priča tudi dejstvo, da se dogodka zadnja leta udeležujejo tudi ...

Srb Nemanja Majdov je prekršil pravila, ker se je pokrižal (photo: posnetek zaslona) Srb Nemanja Majdov je prekršil pravila, ker se je pokrižal (photo: posnetek zaslona)

Ker se je pokrižal, so ga suspendirali

Srbski judoist Nemanja Majdov je sporočil, da je dobil petmesečno prepoved nastopanja zaradi kršenja verskih pravil Svetovne judoistične zveze na nedavnih olimpijskih igrah v Parizu.

Br. Luka Modic, kapucin je duhovni vodja vsebin Stične (photo: NL) Br. Luka Modic, kapucin je duhovni vodja vsebin Stične (photo: NL)

Ta zemlja ni konec, na njej le kampiramo.

Vera je predaja, pravi Luka Modic, začne se, ko prepustimo Bogu, da deluje v nas in vodi naše življenje. "Ko rečemo: "Zgodi se", Bog položi v nas seme, ki se počasi razvija. Tudi vera se mora ...

Siliranje (photo: Franz W. / Pixabay) Siliranje (photo: Franz W. / Pixabay)

EU komisija odobrila povišana predplačila SKP

Na Evropski komisiji so prejšnji petek odločili, da lahko države članice EU odslej upravičencem do plačil Skupne kmetijske politike, od 16. oktobra letos izplačajo višja predplačila za ...