Robert BožičRobert Božič
Marko ZupanMarko Zupan
Petra StoparPetra Stopar
P. Darko z zakoncema Markočič (foto: P. Darko Žnidaršič)
P. Darko z zakoncema Markočič

Velika noč v Sydneyju

Slovenci po svetu | 02.04.2018, 11:35 Matjaž Merljak

Ohranjamo to, kar je naše in skrbimo za vero, upanje in ljubezen. Jezusovo vstajenje je božje delo, Gospod nas je vključil v odrešenjski načrt, zato naj bo vsaka nedelja mala velika noč.

Frančiškan p. Darko Žnidaršič je bil naš sogovornik v velikonočni oddaji Slovencem po svetu in domovini. Z njim smo se pogovarjali, ko je bil v večeru velike noč med rojaki v Canberri. Že zjutraj je daroval sveto mašo v Sydneyju, opoldne pa v Wollongongu.

V Sydneyju so v cerkvi svetega Rafaela v Merrylandsu imeli ob 8. uri vstajenjsko procesijo in sveto mašo, po njej pa blagoslov velikonočnih jedil. Peli so mešani zbor in Južne zveze.

Pri opoldanski velikonočni maši v cerkvi vseh svetih v Wollongongu Figtreeju so obhajali tudi biserno poroko Antona in Zorke Markočič. P. Darko je blagoslovil slavljenca ob biserni poroki kot že pred desetimi leti ob zlati poroki v isti cerkvi.

Na velikonočni ponedeljek se bo vrnil v Sydney, kjer bo ob 9.30 maša. Nato bo v dvorani kosilo in pirhovanje.

Ob biserni poroki zakoncev Markočič
Ob biserni poroki zakoncev Markočič © P. Darko Žnidaršič

 

Slovenci po svetu
Spominski shod Nove slovenske zaveze leta 2015 na katerem so se spomnili vseh žrtev komunističnega nasilja. (photo: STA) Spominski shod Nove slovenske zaveze leta 2015 na katerem so se spomnili vseh žrtev komunističnega nasilja. (photo: STA)

Začelo se bo z zvonjenjem zvonov po vsej Sloveniji

Na Trgu republike v Ljubljani bo drevi slovesnost v spomin na žrtve komunističnega nasilja. Dogodek, ki bo potekal v duhu lani ukinjenega narodnega dneva spomina, pripravljajo Nova Slovenska ...

Dan spomina na žrtve komunističnega nasilja: Utrinek iz slovesnosti 16.05.2023 (photo: ARO) Dan spomina na žrtve komunističnega nasilja: Utrinek iz slovesnosti 16.05.2023 (photo: ARO)

Dan spomina

Ta četrtek, 16. maja ob 21. uri, na predvečer lani ukinjenega narodnega dneva spomina na žrtve komunističnega nasilja, smo spet povabljeni na slovesnost na Trg republike v Ljubljani. Štiri civilno ...