Marjan BuničMarjan Bunič
Petra StoparPetra Stopar
Svet slovenskih organizacij (foto: Svet slovenskih organizacij SSO)
Svet slovenskih organizacij

Ali bodo napisi v Ronkah tudi v slovenščini?

Slovenci po svetu | 01.03.2018, 15:36 Matjaž Merljak

Pri letališču v Ronkah pri Trstu bodo kmalu namenu predali novo železniško postajo. Stala bo na področju, kjer velja zaščitni zakon za slovensko narodno skupnost v Italiji.

Zato se je predsednik Sveta slovenskih organizacij SSO Walter Bandelj s pismom obrnil na Antonia Marana, predsednika upravnega odbora družbe, ki upravlja letališče v Ronkah in na Eliso Nannetti, deželno ravnateljico družbe Trenitalia in ju opozoril na potrebo, da so tam javni napisi v slovenskem jeziku.

Bandelj v dopisu izraža zadovoljstvo za pomembno pridobitev, ki bo za deželno letališče izrednega pomena glede na sodobne potniške in turistične potrebe.

Slovenci po svetu
Naslovnica knjige V postelji s sovražnikom (photo: ) Naslovnica knjige V postelji s sovražnikom (photo: )

Živela sem z romantičnim narcisom

Vse, kar si je Petra Strelec želela, je bila ljubezen, spoštovanje, nežnost in varnost. Vse tisto torej, kar ji je manjkalo v zgodnjem otroštvu, je iskala v moškem. Tega ni našla. V času ...

Mihaela Terkov (photo: Maja Morela) Mihaela Terkov (photo: Maja Morela)

In kako diši ljubezen ...

S tokratno gostjo, profesorico biologije na Gimnaziji in veterinarski šoli v Ljubljani, Mihaelo Terkov smo se pogovarjali o pomenu sočutja do starejših. Kot prostovoljka pri Hospicu se je odločila ...