Blaž Lesnik
Andrej Novljan
Silvestra Sadar
Papež pri velikonočni maši (foto: Vatican news)
Papež pri velikonočni maši

Papež pri maši: Sem odprt za Božja presenečenja?

01.04.2018, 12:25 Marjana Debevec

»Naša vera je rojena na velikonočno jutro: Jezus živi! Ta izkušnja je v samem srcu krščanskega sporočila«, je na tviterju danes zapisal papež Frančišek. Obhajamo namreč največji krščanski praznik - veliko noč, praznik Jezusovega vstajenja. Sveti oče je dopoldne daroval slovesno mašo na Trgu sv. Petra. V spontanem nagovoru po evangeliju je izpostavil tri poudarke današnjega praznika in sicer najprej oznanilo, da je Gospod vstal. V prvih krščanskih skupnostih je ta novica šla od ust do ust. Gospod je vstal je bil tudi pozdrav, ki so si ga izmenjali.

Druga misel je presenečenje, ki so ga doživele žene, ko so prišle h grobu. Presenečenje nam gane srce, saj nas zadene tam, kjer nismo pričakovali. Obenem pa nas spodbuja, naj pohitimo. Kot sta pohiteli ženi, apostola Janez in Peter, pa tudi pastirji v Betlehemu in Samarijanka po srečanju z Jezusom. Božja presenečenja nas namreč spodbudijo, da se odpravimo na pot.

»Tretja misel pa je vprašanje: Kaj pa jaz? Imam odprto srce za Božja presenečenja? Sem sposoben pohiteti, ali pa vedno odlašam in si mislim: bom jutri videl... Kaj meni govori presenečenje?«, je številne zbrane še spodbudil papež Frančišek.

Bi vas zanimalo še kaj podobnega?
Svet, Cerkev po svetu, Papež in Sveti sedež

Pomembno: Prosimo, da se pri komentiranju držite spletnega bontona in pravil našega spletnega portala. Pridržujemo si pravico moderiranja.

Sveta maša (photo: Cathopic) Sveta maša (photo: Cathopic)

K maši preko spleta ali v cerkev?

Vodja urada za liturgijo kardinal Robert Sarah je v pismu predsednikom škofovskim konferenc zapisal, da prenos svete maše ne more nadomestiti fizične navzočnosti v cerkvi. Kjer zdravstvene razmere ...

Paradižnikova mezga (photo: Pixabay) Paradižnikova mezga (photo: Pixabay)

Sestra Nikolina: Pripravimo paradižnikovo mezgo

Testenine, golaž, pica ... paradižnikovo mezgo potrebujemo na (skoraj) vsakem koraku. Če vam je paradižnik dobro oborodil, si jo lahko pripravite sami. Domačo in brez umetnih konzervansov. Sestra ...