Slavi KoširSlavi Košir
Marko ZupanMarko Zupan
Marta JerebičMarta Jerebič
Charles Scicluna (foto: VaticanNews)
Charles Scicluna

Nadškof Scicluna v Čilu že prisluhnil nekaterim pričam v primeru škofa Barrosa

Svet | 21.02.2018, 12:55

Čilska škofovska konferenca je objavila nekaj podrobnosti obiska vatikanskega preiskovalca za področje spolnih zlorab, nadškofa Charlesa Sciclune v državi. Ta je že prisluhnil nekaterim pričam, ki so mu želele predstaviti nova dejstva v primeru škofa Juana Barrosa. Ta naj bi zamolčal nedopustno dogajanje v škofiji Osorno in ščitil tamkajšnje duhovnike.

Zasebne pogovore gosti apostolska nunciatura v Santiagu, zvrstili se bodo do petka. Priče so ob izraženi želji po srečanju z nadškofom Sciclunom napisale tudi kratko poročilo z bistvenimi poudarki tega, kar mu nameravajo povedati. Ta poročila so zaupne narave, namenjene le nadškofu Sciclunu, da bi lažje vodil pogovore. Nekateri ljudje so ob tem želeli ostati anonimni.

Čilski škofje so se zahvalili vsem, ki so se opogumili ter so pripravljeni pričevati in predati svoje dokaze. Prav tako so se zahvalili papežu Frančišku, ki je prisluhnil in izrazil bližino ob izzivih, s katerimi se soočata čilska Cerkev in družba.

Svet, Cerkev po svetu, Papež in Sveti sedež
Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc) Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc)

Kolikšno škodo je povzročila pozeba? #podkast

Po prehodu izrazite hladne fronte pred tednom dni, smo v petek, v nedeljo in včeraj bili priče pozebi. Razmere so se krajevno zelo razlikovale, prav vse sadjarje in kmete pa je strah, da to pomeni ...

Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj) Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj)

Pri svojem delu vedno izpostavi bistveno

Lojze Čemažar je z nami v oddaji Naš gost spregovoril o svoji umetniški poti, pomenu družine, šol, ki so ga oblikovale in se zahvalil za prejeto priznanje sv. Cirila in Metoda.