Jure SešekJure Sešek
Miha MočnikMiha Močnik
Tone GorjupTone Gorjup

Ali papež pripravlja nov programski dokument?

Svet | 26.02.2018, 12:56 Marjana Debevec

Danes dopoldne se je začelo zasedanje sveta devetih kardinalov. Po besedah tajnika sveta msgr. Marcella Semerara svet, ki se posvetuje o reformi rimske kurije, počasi zaključuje svoje delo. Na tokratni seji bodo doslej obravnavane teme še poglobili, je pojasnil škof Semeraro. Poleg tega je namignil, da lahko pričakujemo nov programski dokument papeža Frančiška.

Semeraro, ki je papeža v sredo obiskal na duhovnih vajah v Aricci, je poudaril, da mora biti reforma rimske kurije po mnenju svetega očeta predvsem duhovna. »Duhovne vaje so uresničenje reforme! Kaj nam želi papež s tem povedati? Da je seveda reforma tudi reorganizacija struktur, vendar pa je prva sprememba, ki jo je treba storiti, sprememba miselnosti«, je povedal tajnik K9.

Po njegovih besedah gre pri tem za misijonsko naravnanost Cerkve, ki oznanja evangelij. Reforma kurije pa se po besedah škofa Semerara ne bo zgodila enkrat za vselej, ampak se Cerkev vedno prenavlja.

Svet, Cerkev po svetu
Borut Pahor na Stični mladih (photo: Stična mladih) Borut Pahor na Stični mladih (photo: Stična mladih)

Kakšno popotnico Stični mladih daje Borut Pahor?

Le še nekaj ur nas loči do največjega dogodka za katoliško mladino pri nas, Stične mladih. Da gre za zelo pomemben dogodek, priča tudi dejstvo, da se dogodka zadnja leta udeležujejo tudi ...

Srb Nemanja Majdov je prekršil pravila, ker se je pokrižal (photo: posnetek zaslona) Srb Nemanja Majdov je prekršil pravila, ker se je pokrižal (photo: posnetek zaslona)

Ker se je pokrižal, so ga suspendirali

Srbski judoist Nemanja Majdov je sporočil, da je dobil petmesečno prepoved nastopanja zaradi kršenja verskih pravil Svetovne judoistične zveze na nedavnih olimpijskih igrah v Parizu.

Br. Luka Modic, kapucin je duhovni vodja vsebin Stične (photo: NL) Br. Luka Modic, kapucin je duhovni vodja vsebin Stične (photo: NL)

Ta zemlja ni konec, na njej le kampiramo.

Vera je predaja, pravi Luka Modic, začne se, ko prepustimo Bogu, da deluje v nas in vodi naše življenje. "Ko rečemo: "Zgodi se", Bog položi v nas seme, ki se počasi razvija. Tudi vera se mora ...

Siliranje (photo: Franz W. / Pixabay) Siliranje (photo: Franz W. / Pixabay)

EU komisija odobrila povišana predplačila SKP

Na Evropski komisiji so prejšnji petek odločili, da lahko države članice EU odslej upravičencem do plačil Skupne kmetijske politike, od 16. oktobra letos izplačajo višja predplačila za ...