Svetovalnica: Testo za zavitek, smuti, meso iz juhe, ješprenj, segedin, mesna omaka
| 22.01.2018, 10:02 Rok Mihevc
Sestra Nikolina je bila tokratna gostja naše Svetovalnice, v kateri je odgovarjala na številna vprašanja poslušalk, pa tudi enega poslušalca.
Vprašanjem prisluhnite v avdio posnetku:
- testo za jabolčni zavitek (1:30)
– recept za sadni in zelenjavni smuti (5.15)
– kaj napraviti iz mesa iz juhe (9.00)
– recept za ješprenj (14.30)
– katero meso je primerno za segedin in priprava te jedi (18.40)
– recept za mesno omako (22.15)
Recept iz revije PRO iz članka »Kako porabiti ostanke posameznega živila«
Zelo zrele banane (Urša Sešek)
Sestavine:
3 ali 4 zmečkane banane
125 g masla
150 g rjavega sladkorja
2 stepeni jajci
čajna žlička vanilije v prahu
zavitek pecilnega praška
ščepec soli
čajna žlička cimeta
pol čajne žličke mletega muškatnega oreščka
170 g moke
2 pesti orehov
Postopek:
Banane zmečkamo in jih prelijemo s stopljenim maslom. Med mešanjem dodamo jajci, sladkor in začimbe. V skledo stresemo pecilni prašek in moko, združimo ter dobro premešamo. Maso vlijemo v namaščen pekač in posujemo z orehi. Pečemo približno 50 minut pri 180 stopinjah. Orehi niso nujni, lahko jih nadomesti stopljena čokolada. :)