Robert BožičRobert Božič
Papež med obiskom otroške bolnišnice (foto: Radio Vatikan)
Papež med obiskom otroške bolnišnice

Papež obiskal male bolnike

Svet | 08.01.2018, 09:13 Marjana Debevec

Papež Frančišek je na včerajšnjo nedeljo Jezusovega krsta v baziliki sv. Petra krstil 34 otrok. Zbranim je zatrdil, da otrok vero prejme najprej domačem narečju staršev in starih staršev. Šele potem pridejo na vrsto kateheti. V petek pa je, kot je imel navado že v letu usmiljenja, obiskal trpeče.

Tokrat se je odpravil v pediatrično bolnišnico Bambino Gesù v Palidoru. Obiskal je nekatere oddelke bolnišnice in pozdravil približno 120 otrok, ki se tam zdravijo ter nekaterim izmed staršev namenil nekaj tolažilnih besed.

Danes na sedežu bolnišnice v Palidoru deluje multispecialistični urgentni oddelek, ki letno sprejme približno 21.200 otrok. Na razpolago imajo 122 postelj za običajno hospitalizacijo, 19 na oddelku dnevne bolnišnice ter 20 na oddelku ambulantne kirurgije. Poleg tega imajo tri operacijske oddelke, sobo za hemodinamiko, nudijo pa tudi različne diagnostične storitve.

Statistični podatki bolnišnice Bambino Gesù v Palidoru so zelo spodbudni: letno zagotovijo bolnišnično oskrbo 7.200 otrokom, 10.500 pacientov pride v dnevno bolnišnico, 4.700 na oddelek ambulantne kirurgije, 360.000 pa jih obišče različne druge ambulante.

Svet, Cerkev po svetu, Papež in Sveti sedež
Borut Pahor na Stični mladih (photo: Stična mladih) Borut Pahor na Stični mladih (photo: Stična mladih)

Kakšno popotnico Stični mladih daje Borut Pahor?

Le še nekaj ur nas loči do največjega dogodka za katoliško mladino pri nas, Stične mladih. Da gre za zelo pomemben dogodek, priča tudi dejstvo, da se dogodka zadnja leta udeležujejo tudi ...

Srb Nemanja Majdov je prekršil pravila, ker se je pokrižal (photo: posnetek zaslona) Srb Nemanja Majdov je prekršil pravila, ker se je pokrižal (photo: posnetek zaslona)

Ker se je pokrižal, so ga suspendirali

Srbski judoist Nemanja Majdov je sporočil, da je dobil petmesečno prepoved nastopanja zaradi kršenja verskih pravil Svetovne judoistične zveze na nedavnih olimpijskih igrah v Parizu.

Br. Luka Modic, kapucin je duhovni vodja vsebin Stične (photo: NL) Br. Luka Modic, kapucin je duhovni vodja vsebin Stične (photo: NL)

Ta zemlja ni konec, na njej le kampiramo.

Vera je predaja, pravi Luka Modic, začne se, ko prepustimo Bogu, da deluje v nas in vodi naše življenje. "Ko rečemo: "Zgodi se", Bog položi v nas seme, ki se počasi razvija. Tudi vera se mora ...

Siliranje (photo: Franz W. / Pixabay) Siliranje (photo: Franz W. / Pixabay)

EU komisija odobrila povišana predplačila SKP

Na Evropski komisiji so prejšnji petek odločili, da lahko države članice EU odslej upravičencem do plačil Skupne kmetijske politike, od 16. oktobra letos izplačajo višja predplačila za ...