Robert BožičRobert Božič
Pierbattista Pizzaballa (foto: Radio Vatikan)
Pierbattista Pizzaballa

Msgr. Pizzaballa: Mir pripada vsem, ne le trenutnim voditeljem!

Svet | 02.01.2018, 15:20 Marjana Debevec

Apostolski administrator jeruzalemskega latinskega patriarhata msgr. Pierbattista Pizzaballa je na svetovni dan miru zatrdil, da mir pripada vsem in ne le trenutnim voditeljem. Po njegovih besedah tudi ni dovolj, da mir zahtevamo od voditeljev, ne gradimo pa ga v našem majhen svetu. Obe usodi sta namreč povezani.

»To, kar jaz delam v moji družini, prispeva k miru, ki so ga veliki poklicani uresničiti«, je zatrdil msgr. Pizzaballa.

Obenem pa je pozval k temu, da bi se znali čuditi mnogim majhnim in velikim dejanjem ljubezni, podelitve, sprejemanja, bratstva in miru. To nam bo po besedah jeruzalemskega administratorja dalo upanje in nam pokazalo, da gre življenje kljub vsemu naprej in je še vedno sposobno ljubezni, ki jo vsi potrebujemo.

Marija nas uči, da nihče sam ne poseduje miru, je prepričan msgr. Pizzaballa, ki zato svetuje, da je za gradnjo miru treba znati prisluhniti drugemu, sprejeti njegov pogled, odpreti naše oči in srce drugemu. »Mir se namreč ne gradi le s tem, kar mislimo in delamo mi. Drugega potrebujemo takšnega, kot je, in ne takšnega, kot bi ga mi želeli. Drugi nas ima vedno veliko za naučiti«, je na svetovni dan miru še zatrdil apostolski administrator jeruzalemskega latinskega patriarhata msgr. Pierbattista Pizzaballa.

Svet, Cerkev po svetu
Borut Pahor na Stični mladih (photo: Stična mladih) Borut Pahor na Stični mladih (photo: Stična mladih)

Kakšno popotnico Stični mladih daje Borut Pahor?

Le še nekaj ur nas loči do največjega dogodka za katoliško mladino pri nas, Stične mladih. Da gre za zelo pomemben dogodek, priča tudi dejstvo, da se dogodka zadnja leta udeležujejo tudi ...

Srb Nemanja Majdov je prekršil pravila, ker se je pokrižal (photo: posnetek zaslona) Srb Nemanja Majdov je prekršil pravila, ker se je pokrižal (photo: posnetek zaslona)

Ker se je pokrižal, so ga suspendirali

Srbski judoist Nemanja Majdov je sporočil, da je dobil petmesečno prepoved nastopanja zaradi kršenja verskih pravil Svetovne judoistične zveze na nedavnih olimpijskih igrah v Parizu.

Br. Luka Modic, kapucin je duhovni vodja vsebin Stične (photo: NL) Br. Luka Modic, kapucin je duhovni vodja vsebin Stične (photo: NL)

Ta zemlja ni konec, na njej le kampiramo.

Vera je predaja, pravi Luka Modic, začne se, ko prepustimo Bogu, da deluje v nas in vodi naše življenje. "Ko rečemo: "Zgodi se", Bog položi v nas seme, ki se počasi razvija. Tudi vera se mora ...

Siliranje (photo: Franz W. / Pixabay) Siliranje (photo: Franz W. / Pixabay)

EU komisija odobrila povišana predplačila SKP

Na Evropski komisiji so prejšnji petek odločili, da lahko države članice EU odslej upravičencem do plačil Skupne kmetijske politike, od 16. oktobra letos izplačajo višja predplačila za ...