Mateja SubotičanecMateja Subotičanec
Marko ZupanMarko Zupan
Tone GorjupTone Gorjup

Silvestrski program

| 31.12.2017, 12:11 Jože Bartolj

Silvestrski program bomo na Radiu Ognjišče oblikovali drugače od ostalih radijskih postaj. Program bo sicer zabaven in sproščen, kot se za konec leta spodobi, vendar pa ne bomo samo veseljačili, ampak bomo skušali optimistično in prijazno vstopiti v novo leto. Na Silvestrovo je tudi drugi Sveti večer, ki mu bomo prav tako dali svojo težo.

V tem večeru bo najprej z nami slikar, pesnik in fotograf Janez Medvešek, ki bo spregovoril o tem, da se je vredno odpraviti v naravo. Zatem bo Jure Sešek pripravil minute za mlade in mlade po srcu. V sklopu tega boste lahko prisluhnili tudi mladinski radijski igri, ki so jo pripravili na Rakovniku. Zatem bomo z molitvijo obeležili drugi Sveti večer.

Matjaž Merljak, bo za najdaljšo noč pripravil nekaj glasbenih spominov in prebral nekaj pesmi, Marjan Bunič, pa bo skupaj z Dariom Žvrgo poskrbel za humor. Nataša Ličen bo skupaj z gostjo Natašo Djurič pripravila zanimiv pogovor o peki kruha za glasbeno opremo večera pa bo poskrbel Tadej Sadar.

V Novo leto bomo stopili ob petju Zahvalne pesmi in slovesnega pritrkovanja. Sledila bo še molitev za blagoslov in odlomek iz Svetega pisma. Vodeni del sporeda se bo nadaljeval z besedo in glasbo do 1.30. Za tiste pa, ki ne morejo spati pa bomo pripravili program z božično glasbo in mislimi, ki naj nas pospremijo v Novo leto 2018 vse do začetka jutranjega programa ob 5. uri

Gostitelja bosta voditelj Jože Bartolj in tehnik Boštjan Smole, ki se bosta potrudila, da bo vse teklo kot mora.

Borut Pahor na Stični mladih (photo: Stična mladih) Borut Pahor na Stični mladih (photo: Stična mladih)

Kakšno popotnico Stični mladih daje Borut Pahor?

Le še nekaj ur nas loči do največjega dogodka za katoliško mladino pri nas, Stične mladih. Da gre za zelo pomemben dogodek, priča tudi dejstvo, da se dogodka zadnja leta udeležujejo tudi ...

Br. Luka Modic, kapucin je duhovni vodja vsebin Stične (photo: NL) Br. Luka Modic, kapucin je duhovni vodja vsebin Stične (photo: NL)

Ta zemlja ni konec, na njej le kampiramo.

Vera je predaja, pravi Luka Modic, začne se, ko prepustimo Bogu, da deluje v nas in vodi naše življenje. "Ko rečemo: "Zgodi se", Bog položi v nas seme, ki se počasi razvija. Tudi vera se mora ...

Rešitev je morda bližje, ko si predstavljate! (photo: Pixabay / ai generated 8927480_1280) Rešitev je morda bližje, ko si predstavljate! (photo: Pixabay / ai generated 8927480_1280)

Vas boli hrbet? Spremenite navade.

Več kot polovica ljudi se v življenju vsaj občasno sreča z bolečinami v hrbtu, mnogi zaradi njih hudo trpijo. Rešitev je v resnici zelo preprosta, kar potrjujejo zdravniki, kirurgi in terapevti.

Siliranje (photo: Franz W. / Pixabay) Siliranje (photo: Franz W. / Pixabay)

EU komisija odobrila povišana predplačila SKP

Na Evropski komisiji so prejšnji petek odločili, da lahko države članice EU odslej upravičencem do plačil Skupne kmetijske politike, od 16. oktobra letos izplačajo višja predplačila za ...