Marjan BuničMarjan Bunič
Jakob ČukJakob Čuk
Tanja DominkoTanja Dominko

Svetovalnica: Kisla repa, pečena račka, kakijeva marmelada, štrudelj z rižem

| 13.11.2017, 10:56 Rok Mihevc

Ob današnjem snegu in zastoju na cestah, sta se voditelj Matjaž Merljak in gostja s. Nikolina v Svetovalnici uvodoma spraševala, če je kakšna hrana, ki pospeši potrpežljivost. Najboljša je gotovo kakšna čokoladica iz torbe ali kakšna škrobnata živila, je svetovala s. Nikolina.

Kisanje repe

Repo naribamo, posolimo in takoj stlačimo v sodu ali kozarcu. Ne smemo pustiti, da stoji, zato dobro stlačimo in kozarce tesno zapremo. Repa bo spustila vodo zaradi soli, to vodo lahko prej odlijemo. Ker je na toplem prehitro pospešeno kisanje, je kozarce bolje odnesti v klet na hladno.

Odgovorom sestre Nikoline na vprašanja poslušalk prisluhnite v posnetku oddaje: zakaj pečena račka ni imela pravega okusa (5.45), recept za kakijevo marmelado (8.15), suho sadje v orehovi potici (10.45), štrudelj z rižem (11.45), kaj storiti z zelenim paradižnikom (22.15), kako posušiti vanilijev kaki (25.45).

Novinarska konferenca UKC Ljubljana in Onkoloskega instituta Ljubljana (photo: STA) Novinarska konferenca UKC Ljubljana in Onkoloskega instituta Ljubljana (photo: STA)

Izjemen uspeh slovenskih kirurgov

Slovenski kirurgi so dosegli nov mejnik. Uspešno so namreč opravili prvo endoskopsko kirurško odstranitev raka nosnega dela žrela z rekonstrukcijo. Podrobnosti so predstavniki ORL Klinike na UKC ...

Sara Isaković (photo: NL) Sara Isaković (photo: NL)

»Tista« plavalka, danes mamica in psihologinja

Kjerkoli se Sara Isaković pojavi, se je večina še vedno najbolj spomni po njeni izjemni športni karieri. Tudi njej ostaja v lepem spominu, kot sama opiše, zlato obdobje športnega plavanja, ko je ...