Petra MalenšekPetra Malenšek
Andrej NovljanAndrej Novljan
Rok MihevcRok Mihevc

Svetovalnica: Kisla repa, pečena račka, kakijeva marmelada, štrudelj z rižem

| 13.11.2017, 10:56 Rok Mihevc

Ob današnjem snegu in zastoju na cestah, sta se voditelj Matjaž Merljak in gostja s. Nikolina v Svetovalnici uvodoma spraševala, če je kakšna hrana, ki pospeši potrpežljivost. Najboljša je gotovo kakšna čokoladica iz torbe ali kakšna škrobnata živila, je svetovala s. Nikolina.

Kisanje repe

Repo naribamo, posolimo in takoj stlačimo v sodu ali kozarcu. Ne smemo pustiti, da stoji, zato dobro stlačimo in kozarce tesno zapremo. Repa bo spustila vodo zaradi soli, to vodo lahko prej odlijemo. Ker je na toplem prehitro pospešeno kisanje, je kozarce bolje odnesti v klet na hladno.

Odgovorom sestre Nikoline na vprašanja poslušalk prisluhnite v posnetku oddaje: zakaj pečena račka ni imela pravega okusa (5.45), recept za kakijevo marmelado (8.15), suho sadje v orehovi potici (10.45), štrudelj z rižem (11.45), kaj storiti z zelenim paradižnikom (22.15), kako posušiti vanilijev kaki (25.45).

Skupina na vrhu Storžiča (photo: ARO) Skupina na vrhu Storžiča (photo: ARO)

Tradicionalna sveta maša na Storžiču

V soboto po Velikem šmarnu je že tradicionalna sveta maša na Storžiču. Somaševanje je ob Francu Brečku, župniku iz Trstenika, ter Eriku Šviglju, župniku v Kranj - Zlato Polje, vodil škof Anton ...

Anej Filej je našel novo življenje v skupnosti Srečanje (photo: ARO) Anej Filej je našel novo življenje v skupnosti Srečanje (photo: ARO)

Probleme je reševal z alkoholom

Aneju Fileju so zaradi vožnje pod vplivom alkohola kar štirikrat vzeli izpit. Izgubil je tudi službo, saj je bil voznik tovornjaka. Alkohol je postal njegova stalnica, srečal se je tudi z raznimi ...