Radio Ognjišče
Nataša LičenNataša Ličen
Mark GazvodaMark Gazvoda
Andrej ŠinkoAndrej Šinko

Svetovalnica: Kisla repa, pečena račka, kakijeva marmelada, štrudelj z rižem

Rok Mihevc

Ob današnjem snegu in zastoju na cestah, sta se voditelj Matjaž Merljak in gostja s. Nikolina v Svetovalnici uvodoma spraševala, če je kakšna hrana, ki pospeši potrpežljivost. Najboljša je gotovo kakšna čokoladica iz torbe ali kakšna škrobnata živila, je svetovala s. Nikolina.

Kisanje repe

Repo naribamo, posolimo in takoj stlačimo v sodu ali kozarcu. Ne smemo pustiti, da stoji, zato dobro stlačimo in kozarce tesno zapremo. Repa bo spustila vodo zaradi soli, to vodo lahko prej odlijemo. Ker je na toplem prehitro pospešeno kisanje, je kozarce bolje odnesti v klet na hladno.

Odgovorom sestre Nikoline na vprašanja poslušalk prisluhnite v posnetku oddaje: zakaj pečena račka ni imela pravega okusa (5.45), recept za kakijevo marmelado (8.15), suho sadje v orehovi potici (10.45), štrudelj z rižem (11.45), kaj storiti z zelenim paradižnikom (22.15), kako posušiti vanilijev kaki (25.45).

Otroci radi poslušajo zgodbe adventnega koledarja (photo: Družina Hren) Otroci radi poslušajo zgodbe adventnega koledarja (photo: Družina Hren)

Adventni koledar za otroke: Še nove figurice!

Multimedijski adventni koledar za otroke nam je tudi v tem tednu ponudil nove zanimive in napete zgodbe in tako bo še vse dni do božiča. Obljuba dela dolg in tako smo za vse otroške roke, ki ...

Gostja Urška Česnik in voditelj oddaje Blaž Lesnik (photo: Andrej Šinko) Gostja Urška Česnik in voditelj oddaje Blaž Lesnik (photo: Andrej Šinko)

»Učenje iz napak je najhitrejša pot do uspeha«

Delavnica, ki v Socialni akademiji že ima svoje mesto, je tokrat dobila svojo polurno različico v radijski oddaji Svetovalnica. Gre za delavnico, kjer se govori o napakah, učenju in osebni rasti. ...

Alenka Rebula: 'Toplino je treba nujno negovati pozimi, da nam je tudi mraz blagodejen. Mraz te stisne in porine v zavetje notranje topline, v korenine, ker tam se poraja življenje za pomlad.' (photo: Cristian Escobar / Unsplash) Alenka Rebula: 'Toplino je treba nujno negovati pozimi, da nam je tudi mraz blagodejen. Mraz te stisne in porine v zavetje notranje topline, v korenine, ker tam se poraja življenje za pomlad.' (photo: Cristian Escobar / Unsplash)

Alenka Rebula: Smo varuhi svojega miru

V sklopu rednih pogovorov z Alenko Rebulo smo v adventu govorili o pomenu priprav na praznično obdobje. Mnogo je lepega, polno zabav in vrvenja, koliko pa je resničnih prepoznav naših globljih ...

Avdio player - naslovnica