Blaž LesnikBlaž Lesnik
Boštjan SmoleBoštjan Smole
Alen SalihovićAlen Salihović

Svetovalnica: Kisla repa, pečena račka, kakijeva marmelada, štrudelj z rižem

| 13.11.2017, 10:56 Rok Mihevc

Ob današnjem snegu in zastoju na cestah, sta se voditelj Matjaž Merljak in gostja s. Nikolina v Svetovalnici uvodoma spraševala, če je kakšna hrana, ki pospeši potrpežljivost. Najboljša je gotovo kakšna čokoladica iz torbe ali kakšna škrobnata živila, je svetovala s. Nikolina.

Kisanje repe

Repo naribamo, posolimo in takoj stlačimo v sodu ali kozarcu. Ne smemo pustiti, da stoji, zato dobro stlačimo in kozarce tesno zapremo. Repa bo spustila vodo zaradi soli, to vodo lahko prej odlijemo. Ker je na toplem prehitro pospešeno kisanje, je kozarce bolje odnesti v klet na hladno.

Odgovorom sestre Nikoline na vprašanja poslušalk prisluhnite v posnetku oddaje: zakaj pečena račka ni imela pravega okusa (5.45), recept za kakijevo marmelado (8.15), suho sadje v orehovi potici (10.45), štrudelj z rižem (11.45), kaj storiti z zelenim paradižnikom (22.15), kako posušiti vanilijev kaki (25.45).

Naslovnica knjige V postelji s sovražnikom (photo: ) Naslovnica knjige V postelji s sovražnikom (photo: )

Živela sem z romantičnim narcisom

Vse, kar si je Petra Strelec želela, je bila ljubezen, spoštovanje, nežnost in varnost. Vse tisto torej, kar ji je manjkalo v zgodnjem otroštvu, je iskala v moškem. Tega ni našla. V času ...

Mihaela Terkov (photo: Maja Morela) Mihaela Terkov (photo: Maja Morela)

In kako diši ljubezen ...

S tokratno gostjo, profesorico biologije na Gimnaziji in veterinarski šoli v Ljubljani, Mihaelo Terkov smo se pogovarjali o pomenu sočutja do starejših. Kot prostovoljka pri Hospicu se je odločila ...