Robert BožičRobert Božič
Marko ZupanMarko Zupan
Tone GorjupTone Gorjup

Nadškof Zore zanikal manipulacijo komercialne televizije, da Cerkev ne podpira Pahorja

Slovenija | 08.11.2017, 22:36 Tone Gorjup

Ljubljanski nadškof Stanislav Zore je zanikal grdo manipulacijo POP TV, da Cerkev ne podpira Boruta Pahorja, saj je z izjavo Slovenske škofovske konference zgolj pozval k odgovorni udeležbi na volitvah in izpostavil vrednote, za katere naj bi se predsednik zavzemal.

"POP TV je v ponedeljek zlorabil vabilo k udeležbi na predsedniških volitvah, ki ga je objavila Komisija za pravičnost in mir pri Slovenski škofovski konferenci, in ljubljanskemu nadškofu Stanislavu Zoretu pripisala neresnično izjavo, naj ljudje volijo točno določenega kandidata. Nadškof Zore je državljane pred tremi tedni zgolj povabil k odgovorni udeležbi na volitvah in izpostavil vrednote, za katere naj bi se predsednik zavzemal," je nadškof Zore zapisal na družbenem omrežju facebook.

"POP TV je namreč poročala, da je Slovenska Cerkev v dilemi ali naj podpre Boruta Pahorja, ateista s posluhom za "svete interese", ali Marjana Šarca, vernika, ki strogo ločuje cerkev od države? Ljubljanski nadškof metropolit Zore o konkretnih imenih noče govoriti, podpira pa izvolitev "moralne avtoritete", vloge, ki se ji je Pahor zavestno odrekel. Torej Cerkev ne podpira Pahorja," je poročal POP, kar torej ne drži. Da gre za grobo manipulacijo z besedami nadškofa Zoreta je za naš radio dejal predsednik Združenja novinarjev in publicistov Tino Mamić.

Slovenija, Cerkev na Slovenskem
Borut Pahor na Stični mladih (photo: Stična mladih) Borut Pahor na Stični mladih (photo: Stična mladih)

Kakšno popotnico Stični mladih daje Borut Pahor?

Le še nekaj ur nas loči do največjega dogodka za katoliško mladino pri nas, Stične mladih. Da gre za zelo pomemben dogodek, priča tudi dejstvo, da se dogodka zadnja leta udeležujejo tudi ...

Br. Luka Modic, kapucin je duhovni vodja vsebin Stične (photo: NL) Br. Luka Modic, kapucin je duhovni vodja vsebin Stične (photo: NL)

Ta zemlja ni konec, na njej le kampiramo.

Vera je predaja, pravi Luka Modic, začne se, ko prepustimo Bogu, da deluje v nas in vodi naše življenje. "Ko rečemo: "Zgodi se", Bog položi v nas seme, ki se počasi razvija. Tudi vera se mora ...

Rešitev je morda bližje, ko si predstavljate! (photo: Pixabay / ai generated 8927480_1280) Rešitev je morda bližje, ko si predstavljate! (photo: Pixabay / ai generated 8927480_1280)

Vas boli hrbet? Spremenite navade.

Več kot polovica ljudi se v življenju vsaj občasno sreča z bolečinami v hrbtu, mnogi zaradi njih hudo trpijo. Rešitev je v resnici zelo preprosta, kar potrjujejo zdravniki, kirurgi in terapevti.

Siliranje (photo: Franz W. / Pixabay) Siliranje (photo: Franz W. / Pixabay)

EU komisija odobrila povišana predplačila SKP

Na Evropski komisiji so prejšnji petek odločili, da lahko države članice EU odslej upravičencem do plačil Skupne kmetijske politike, od 16. oktobra letos izplačajo višja predplačila za ...