Jure SešekJure Sešek
Boštjan SmoleBoštjan Smole
Alen SalihovićAlen Salihović

Etiopija kliče: "Hvala, Slovenija!"

| 16.10.2017, 15:39 Jure Sešek

V teh dneh sta na obisku v Sloveniji salezijanski inšpektor v Etiopiji Estephanos Gebremeskel in vodja misijonske pisarne v Adis Abebi italijanski misijonar Cesare Bullo. S salezijancem Jožetom Andolškom se srečujeta z botri, mnogimi prostovoljci, ki so povezani z Etiopijo in mnogimi, ki čutijo vez z misijonskimi deželami. Danes sta obiskala tudi Radio Ognjišče in se poslušalcem zahvalila za dobroto in darove, ki prihajajo v Gambelo.

Prostovoljstvo, molitev, denarni in gmotni darovi. To je le nekaj oblik pomoči revnim deželam, tudi Etiopiji, ki ste ji poslušalci Radia Ognjišče namenili ogromno pomoči v letošnji Pustni Sobotni iskrici.

Cesare Bullo,
Cesare Bullo, © Izidor Šček

Inšpektor oče Estefanos se je takole zahvalil vsem, ki ste sodelovali v akciji: „Ne najdem besed s katerimi bi se lahko v pravi meri zahvalil za vašo pomoč. Glas o dobroti je nemudoma, že tisto soboto, dosegel našo deželo in revne, lačne v njej. Prihajava v imenu otrok, ki jim z vašimi darovi vsak dan vračate dostojanstvo. Dolžni smo zahvalo radiu, ki s svojim delom povezuje. Ne le sodelavcev med seboj, s poslušalci … Povezuje tudi Afriko z Evropo, lačne s tistimi, ki zmorejo in hočejo pomagati. Povezuje vse vas z oddaljenimi revnimi. Tudi zaradi akcije, kot je bila vaša, ima obubožana Afrika še vedno tudi upanje!“

 Gosta iz Etiopije sta se včeraj na Rakovniku v Ljubljani srečala tudi z mnogimi botri, ki so del najpomembnejšega projekta za njuno deželo: botrstva, ki daje upanje za prihodnost otrok, mladih in družin v mnogih deželah Afrike. Naj dodam, da boste pogovoru z vodjo Misijonske pisarne v Adis Abebi Cesarejem Bullom lahko prisluhnili v nedeljski oddaji Iz življenja vesoljne Cerkve, predstavitev salezijanskega inšektorja očeta Estephanosa pa bo del ene od prihajajočih misijonskih oddaj „Pojdite in učite“, ki so na sporedu ob nedeljah zvečer.

Naslovnica knjige V postelji s sovražnikom (photo: ) Naslovnica knjige V postelji s sovražnikom (photo: )

Živela sem z romantičnim narcisom

Vse, kar si je Petra Strelec želela, je bila ljubezen, spoštovanje, nežnost in varnost. Vse tisto torej, kar ji je manjkalo v zgodnjem otroštvu, je iskala v moškem. Tega ni našla. V času ...