Slavi KoširSlavi Košir
Jakob ČukJakob Čuk
Tanja DominkoTanja Dominko

Papež ob srečanju z ljudmi s posebnimi potrebami: Vsi smo šibki in ranljivi

Svet | 08.09.2017, 20:13

Papež Frančišek je sinoči pred apostolsko nunciaturo v Bogoti v Kolumbiji med drugim pozdravil ljudi s posebnimi potrebami. V kratkem pogovoru z njimi je spomnil, da smo vsi šibki in ranljivi. Kot je dodal, je treba šibkost in ranljivost spoštovati in tudi zdraviti v največji možni meri, da bosta dajali sadove.

"Bog je edini, ki ni šibek in ranljiv, vsi ostali smo. Pri nekaterih se to vidi, pri nekaterih ne," je poudaril papež Frančišek. Opozoril je še, da je vsak človek zaklad, ki se ponudi Bogu, ta pa vsem omogoča, da zorimo na svoj način. Sveti oče se je zbranim zahvalil za njihova pričevanja in jih obenem prosil, naj molijo zanj, saj je tudi sam zelo šibek in ranljiv.

Vir: Radio Vatikan

Svet, Cerkev po svetu, Papež in Sveti sedež
Romanje v Habsterdick 2024 (photo: osebni arhiv Jožeta Kamina) Romanje v Habsterdick 2024 (photo: osebni arhiv Jožeta Kamina)

Marija Pomagaj je s svojimi rojaki po vsem svetu

Rojaki na vzhodu Francije 1. maja že desetletja romajo k Mariji Pomagaj v Habsterdick. Letos je sveto mašo daroval ljubljanski nadškof metropolit Stanislav Zore, ki ima tudi rudarsko preteklost. V ...