Robert BožičRobert Božič
Marko ZupanMarko Zupan
Tone GorjupTone Gorjup
Papež pozdravlja vernike (foto: Radio Vatikan)
Papež pozdravlja vernike

Papež blagoslovil temeljni kamen doma za brezdomce

Svet | 10.09.2017, 18:53 Marjana Debevec

Papež Frančišek je zadnji dan svojega obiska Kolumbije odpotoval v mesto Cartagena, kjer je najprej blagoslovil temeljne kamne za domove društva Talita Kum, ki bodo sprejeli brezdomce.

Sveti oče se je zjutraj po kolumbijskem času poslovil od nunciature v Bogoti, kjer kot tajnik deluje slovenski duhovnik Matjaž Roter, in se odpravil v Cartageno. Potem ko je pristal na tamkajšnjem letališču, se je najprej ustavil pred hangarjem, kjer je približno 300 mladih pripravilo koreografijo o dostojanstvu človeka in kulturni identiteti.

Približno ob 17.30 po našem času je prispel na trg sv. Frančiška Asiškega, kjer je blagoslovil temeljni kamen domov za brezdomce. Na trgu je ga je navdušeno sprejelo nekaj sto brezdomcev in otrok, ki jim pomaga združenje Talika Kum. Nekateri predstavniki omenjenega združenja so spregovorili o svojem delu, ki ga vodi želja hoditi skupaj za delovanje dostojanstva vsakega človeka. Povedali so mu, kako si prizadevajo za izkoreninjenje revščine pa tudi za pomoč zavrženim v družbi.

Po molitvi in blagoslovu se je sveti oče odpravil še na dom 77-letne gospe Lorenze, ki že več kot 50 let dela kot prostovoljka v javni menzi. Vsak dan namreč na svoj dom sprejme ljudi, ki jim razdeli hrano.

Papež s potpludbo pod arkado
Papež s potpludbo pod arkado © Vatican insider

Papež Frančišek pa je danes znova pokazal, da na poti do človeka zanj ni ovir. Med vožnjo papamobila v Cartageni se je namreč lažje poškodoval, ko je vozilo naenkrat ostro zavrlo. Udaril se je v arkado nad levim očesom in rahlo zakrvavel, pa vendar brez postanka nadaljeval svojo pot obiskovanja in vlivanja poguma.

Svet, Cerkev po svetu, Papež in Sveti sedež
Borut Pahor na Stični mladih (photo: Stična mladih) Borut Pahor na Stični mladih (photo: Stična mladih)

Kakšno popotnico Stični mladih daje Borut Pahor?

Le še nekaj ur nas loči do največjega dogodka za katoliško mladino pri nas, Stične mladih. Da gre za zelo pomemben dogodek, priča tudi dejstvo, da se dogodka zadnja leta udeležujejo tudi ...

Br. Luka Modic, kapucin je duhovni vodja vsebin Stične (photo: NL) Br. Luka Modic, kapucin je duhovni vodja vsebin Stične (photo: NL)

Ta zemlja ni konec, na njej le kampiramo.

Vera je predaja, pravi Luka Modic, začne se, ko prepustimo Bogu, da deluje v nas in vodi naše življenje. "Ko rečemo: "Zgodi se", Bog položi v nas seme, ki se počasi razvija. Tudi vera se mora ...

Rešitev je morda bližje, ko si predstavljate! (photo: Pixabay / ai generated 8927480_1280) Rešitev je morda bližje, ko si predstavljate! (photo: Pixabay / ai generated 8927480_1280)

Vas boli hrbet? Spremenite navade.

Več kot polovica ljudi se v življenju vsaj občasno sreča z bolečinami v hrbtu, mnogi zaradi njih hudo trpijo. Rešitev je v resnici zelo preprosta, kar potrjujejo zdravniki, kirurgi in terapevti.

Siliranje (photo: Franz W. / Pixabay) Siliranje (photo: Franz W. / Pixabay)

EU komisija odobrila povišana predplačila SKP

Na Evropski komisiji so prejšnji petek odločili, da lahko države članice EU odslej upravičencem do plačil Skupne kmetijske politike, od 16. oktobra letos izplačajo višja predplačila za ...