Robert BožičRobert Božič
Marko ZupanMarko Zupan
Tone GorjupTone Gorjup
Papež pred kolumbijsko nunciaturo (foto: Radio Vatikan)
Papež pred kolumbijsko nunciaturo

VIDEO: Papež v Kolumbiji: Bogota

Svet | 07.09.2017, 09:47 Marta Jerebič

Papež Frančišek bo danes v Kolumbiji nagovoril predstavnike oblasti, nato bo odšel na vljudnostni obisk k predsedniku države. Na programu ima še srečanje s kolumbijskimi škofi in glavnim odborom Sveta škofovskih konferenc Latinske Amerike. V Bogoti bo daroval tudi sveto mašo, na kateri pričakujejo 700 tisoč ljudi. Za varnost bo po mestu skrbelo 10 tisoč policistov. Tema dneva bo spodbujanje miru in življenja.

Papež Frančišek je včeraj na letališču doživel prisrčen sprejem. Med drugim ga je na letališču pozdravil sin poslanke Clare Rojas, ki je bila več let talka gverilske skupine FARC, otrok pa se ji je rodil v tem času. Ta je papežu izročil golobico iz belega porcelana.

Frančišek je ob sprejemu še posebej pozdravil nekaj drugih žrtev oboroženega spora med Farcom in vlado. Na letališču se je zbralo približno tisoč vernikov, več sto tisoč pa se jih je na 15 kilometrski poti do nunciature, do kamor se je papež peljal s papamobilom.

Na nunciaturi ga je pozdravila skupina vernikov, med njimi otroci in mladi, ki so izkusili življenje ulice, mamil in drugih stisk.

Papežu so podarili tipičen kolumbijski pončo, sveti oče pa jih je pozval, naj nikoli ne izgubijo upanja. Kot nam je povedal tajnik na nunciaturi v Kolumbiji, slovenski duhovnik dr. Matjaž Roter, papežu vsak večer pripravljajo krajšo slovesnost:

Papež je včeraj na letalu misel namenil tudi Venezueli. Zaželel si je, da bi opozicija in vlada vendarle vzpostavili dialog za rešitev tamkajšnje politične in gospodarske krize.

Svet, Cerkev po svetu, Papež in Sveti sedež
Borut Pahor na Stični mladih (photo: Stična mladih) Borut Pahor na Stični mladih (photo: Stična mladih)

Kakšno popotnico Stični mladih daje Borut Pahor?

Le še nekaj ur nas loči do največjega dogodka za katoliško mladino pri nas, Stične mladih. Da gre za zelo pomemben dogodek, priča tudi dejstvo, da se dogodka zadnja leta udeležujejo tudi ...

Br. Luka Modic, kapucin je duhovni vodja vsebin Stične (photo: NL) Br. Luka Modic, kapucin je duhovni vodja vsebin Stične (photo: NL)

Ta zemlja ni konec, na njej le kampiramo.

Vera je predaja, pravi Luka Modic, začne se, ko prepustimo Bogu, da deluje v nas in vodi naše življenje. "Ko rečemo: "Zgodi se", Bog položi v nas seme, ki se počasi razvija. Tudi vera se mora ...

Rešitev je morda bližje, ko si predstavljate! (photo: Pixabay / ai generated 8927480_1280) Rešitev je morda bližje, ko si predstavljate! (photo: Pixabay / ai generated 8927480_1280)

Vas boli hrbet? Spremenite navade.

Več kot polovica ljudi se v življenju vsaj občasno sreča z bolečinami v hrbtu, mnogi zaradi njih hudo trpijo. Rešitev je v resnici zelo preprosta, kar potrjujejo zdravniki, kirurgi in terapevti.

Siliranje (photo: Franz W. / Pixabay) Siliranje (photo: Franz W. / Pixabay)

EU komisija odobrila povišana predplačila SKP

Na Evropski komisiji so prejšnji petek odločili, da lahko države članice EU odslej upravičencem do plačil Skupne kmetijske politike, od 16. oktobra letos izplačajo višja predplačila za ...